Acasă Actualitate Trei ani și șase luni de închisoare pentru țeapa cu ”zaharom”

Trei ani și șase luni de închisoare pentru țeapa cu ”zaharom”

DISTRIBUIȚI

 

Patronul lanțului de magazine Trei G, Ion Govoreanu, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Bihor la trei ani și șase luni de închisoare cu executare și la plata a peste un milion de lei către stat, ca daune materiale într-un dosar de înșelăciune, sentința nefiind însă definitivă.

 

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații Tribunalului Bihor s-au pronunțat, vineri, într-un dosar de înșelăciune din 2013 în care omul de afaceri Ion Govoreanu a fost trimis în judecată alături de un alt bărbat, Ionuț Alexe Ionescu..

 

În acest dosar, patronul lanțului de magazine Trei G a fost trimis în judecată pentru înșelăciune după ce ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,34 milioane de lei, prin neplata TVA și a altor taxe și impozite pentru comerț cu zahăr. Practic, prin firma For United SRL, înregistrată într-o comună din județul Bihor, Govoreanu importa zahăr pentru a produce „zaharom” (amestec de zahăr, vanilie și cacao), dar de fapt reambala zahărul și îl revindea prin intermediul unei alte societăți, Simonela Impex, administrată de vărul său, Ionuț Alexe Ionescu.

 

Tribunalul Bihor a decis că în cazul lui Ionescu a intervenit prescipția faptelor, însă Govoreanu a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

 

De asemenea, în solidar SC For United SRL Vadu Crișului, Goroveanu trebuie să plătească daune materiale de 1.345.178 de lei Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. Govoreanu mai trebuie să achite 11.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea.

 

Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Tribunalului Bihor, Ion Govoreanu este judecat, alături de alte persoane, pentru o fraudă de peste 22 de milioane de euro, în baza unui dosar întocmit de DNA Oradea, care l-a acuzat de inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

 

În vara anului 2011, omul de afaceri a fost arestat preventiv, apoi fiind cercetat în libertate.

 

În ambele dosare, Govoreanu a fost acuzat că s-a folosit de mai multe firme în insolvență, aflate pe numele unor apropiați sau ale unor persoane lipsite de resurse materiale, prin intermediul cărora a făcut tranzacții, sustrăgându-se de la plata TVA și a accizelor.

 

În nume propriu sau prin membrii familiei ori prin alți apropiați, Ion Govoreanu controlează 19 firme, toate înregistrate în județul Bihor, cu diverse domenii de activitate, pornind de la comercializarea de alimente, fructe și legume, și până la construcții, schimb valutar, consultanță sau asigurări, având cifre de afaceri de ordinul milioanelor de euro anual. Multe dintre ele figurează însă pe pierderi, iar unele au activitatea suspendată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.