Acasă Actualitate Trei stăpâni de sclavi reținuți în Maramureș

Trei stăpâni de sclavi reținuți în Maramureș

DISTRIBUIȚI

La data de 22 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane bănuite de trafic de persoane şi supunerea la muncă forţată obligatorie.

În urma extinderii urmăririi penale, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2019 -mai 2023, două dintre persoanele bănuite de comiterea faptei ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, în scopul exploatării lor prin muncă.

Acestora le-ar fi fost reţinute documentele de identitate, acţiune de natură a asigura exploatarea persoanelor vătămate, pe o perioadă cât mai îndelungată, dar şi accesul la conturile bancare în care erau virate lunar indemnizaţiile de handicap cuvenite.

De asemenea, a treia persoană ar fi adăpostit, prin constrângere, în imobilele deţinute, în scopul exploatării prin muncă, o persoană vulnerabilă cu handicap neuropsihic, unde ar fi supus-o la muncă forţată (persoana vătămată ar fi fost obligată să îngrijească animalele, să efectueze diferite activităţi agricole, să muncească în gospodăria acestuia şi să îndeplinească orice alte sarcini).

La data de 22 iunie a.c., în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei persoane.

În cursul zilei de azi, 23 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, cu propunerea de arestare preventivă a celor trei persoane, pentru 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.