Acasă Actualitate Tribunalul București a obligat-o pe Firea să facă public proiectul pentru Parcul...

Tribunalul București a obligat-o pe Firea să facă public proiectul pentru Parcul Cișmigiu

DISTRIBUIȚI

Tribunalul București o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare al Parcului Cișmigiu, în urma unei acțiuni ințiate de Asociația Salvați Bucureștiul.

În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cișmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro. Mai mulți specialiști au scris că proiectul presupune betonarea unor spații verzi și lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc. Gabriela Firea i-a amenințat cu judecata pe specialiștii care s-au pronunțat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul.

În august 2019, Asociația Salvați Bucureștiul a solicitat oficial comunicarea proiectului. Întrucât nu a primit răspuns, a solicitat în instanță obligarea Primarului la comunicarea proiectului. Prin Sentința pronunțată în dosarul 28678/3/2019, Tribunalul București a obligat Primarul să comunice documentația. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

„Este litigiul cu numărul 167 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul în chestiuni care vizează dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Litigiul a fost coordonat de avocatul Alexandru Ciurea. Constatăm, încă odată, disprețul administrației Firea pentru respectarea legii și pentru dreptul de informare al cetățenilor.”, declară Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.