Acasă Actualitate Trompeta intereselor rusesti, Varujan Vosganian – -nascut nepregatit-

Trompeta intereselor rusesti, Varujan Vosganian – -nascut nepregatit-

DISTRIBUIȚI

– De o bună bucată de timp, reprezentanţi ai guvernului PNL-UDMR se întrec în a-şi da cu părerea asupra tranzacţiei efectuate de Dinu Patriciu în beneficiul Kazahstanului – Adăugarea unui lider PNL la maşina de propagandă pro-Rusia şi CSI cum este Varujan Vosganian – dar care provine din -menajeria- Vîntu, arată o şi mai interesantă concentrare de forţe pe -frontul de Est- – Ministrul de finanţe liberal nu omite nicio ocazie publică pentru a lăuda tranzacţia colegului său de partid – Vosganian recidivează – În urmă cu un an, el cerea public dezvoltarea relaţiilor economice cu -marele frate de la răsărit- prin intermediul Gazprom

– -Afacerea Rompetrol- este o teribilă ţeapă trasă românilor – În -Dosarul Rompetrol-, amânat de aproape un an, procurorii documentează acuzaţii foarte grave – Patriciu a constituit un -grup de crimă organizată-, care, spune Parchetul, a furat, a furat, a furat, ca să scurtăm puţin istoria cuprinsă între cele 423 de pagini ale Rechizitoriului – Mai grave sunt însă, mai nou, conotaţiile de ordin geopolitic, baletul balşoi executat de Patriciu şi ai lui prin spaţiul rusesc al CSI-ului fiind un real motiv de îngrijorare, nu doar pentru România.

Scandalul Rompetrol încinge circuitele vieţii politice româneşti. Liderii PNL se întrebuinţează serios pe post de portavoci ai petro-cercetatului penal-mega liberalul Dinu Patriciu. Procesul acestuia începe mâine după nenumărate amânări ale -Dosarului Rompetrol-. Alături de presa aservită şefului real al PNL, mici slujbaşi, trecuţi din ograda mogulaşului S.O.Vîntu în cea Patriciană, s-au înscris în corul descântătorilor -marii tranzacţii-. O voce de primadonă se distinge. Varujan. Varujan Vosganian – poet de circumstanţă – autodefinit prin propriile sale versuri drept -născut nepregătit-. Etern nepregătit am putea completa.

Recent la cursurile şcolii de vară a TNL de la Costineşti, Varujan, din postura de ministru al Economiei şi Finanţelor a ţinut să sublinieze că -vânzarea Rompetrol are consecinţe mai degrabă pozitive pentru România-. A adăugat: -Pe componenta de securitate energetică, România a făcut un pas mare. E foarte bine, indiferent de partenerul cu care discuţi ca el să ştie că tu mai ai şi o altă variantă. Această achiziţie este mai degrabă pozitivă-, a spus Vosganian. Întrebat dacă tranzacţia este o acţiune orchestrată de Gazprom, ministrul economiei a spus, scurt: -Nu!-.

S-ar putea crede că Varujan are surse cosmice sau că poezia dintr-însul se revarsă din preaplinul fiinţei sale (şi) pe teme de securitate. Ceea ce pretinde a şti Varujan şi ceea ce susţine domnia sa public este ori o comicărie, ori o tâmpenie, ori, mai grav, se constituie într-o acţiune deliberată de dezinformare a opiniei publice. Cui foloseşte escamotarea adevărului despre tranzacţia Rompetrol? Cine trage sforile pentru ca opinia publică românească să fie sistematic inundată cu inepţii de tot felul despre -drăguţii de kazahi- în loc să fie tras un semnal de alarmă din toate puterile – mai ales de către reprezentanţii statului – când un activ strategic este plasat în mâinile CSI-ului condus şi controlat de Rusia? Iată, în primul rând, al trompetiştilor CSI se află chiar un reprezentant al statului dintr-un minister care a fost şi a rămas ţintă prioritară a unor reţele de informaţii dirijate tot din Est. După cerecetatul penal în dosarul de mare trădare Codruţ Şereş – implicat într-o afacere cu parfum bulgăresc (a se citi rusesc), la conducerea ministerului, ca un făcut este aşezat un personaj – -născut nepregătit- sau, poate, nu, care emite teorii pentru care s-ar putea aşeza liniştit la casieria Radio Moscova (sau Erevan că tot aia e), să-şi ridice bonificaţia.

UE nu vede cu ochi buni extinderea influenţei ruseşti

Pentru a clarifica scurt subiectul tranzacţiei Rompetrol prin care se intermediază pătrunderea capitalului eurasiatic controlat de Moscova în Europa nu trebuie decât să ne amintim de recenta strategie a UE de elaborare a unor măsuri care să restricţioneze tocmai companiile din CSI, deoarece ameninţă securitatea energetică a continentului.

Varujan nu este însă un nou venit pe frontul deschis de şeful său Dinu Patriciu, principal susţinător al propagandei ruseşti pe teme energetice. Patriciu a avut şi memorabile intervenţii pe plan internaţional pe acestă temă declarând la Sofia, la sfârşitul lunii mai, în cadrul întâlnirii internaţionale a Forumului European pentru Energie, -că Rusia trebuie lăsată să investească în sectorul energetic din Europa-!

Varujan recidivează

Şi Varujan este un entuziast al acestui tip de declaraţii dubioase, susţinând într-un interviu, în 2006, că -ar trebui să dezvoltăm relaţii cu Gazprom în sensul creşterii importurilor de gaze. Eu nu mă tem de Gazprom. Cred că România a greşit în anii *90, când a oprit relaţiile comerciale cu Rusia. Rusia trebuie să redevină familiară mediului economic românesc, cu Gazprom cu tot.-

Gazprom tocmai şi-a edificat o armată proprie şi beneficiează deja de prevederile unui nou pachet de legi aprobat de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, care oferă conglomeratelor Gazprom şi Transneft o derogare specială de la prevederile legale restrictive care reglementează afacerile private din domeniul apărării. Cele două companii conduse de subordonaţii preşedintelui Putin vor putea să desfăşoare propriile operaţiuni armate, fără a recurge la asistenţa unor firme specializate sau la instituţiile federale ruse de securitate având prerogative mult mai extinse în privinţa utilizării armelor din dotare decât companiile private de securitate ce activează în acest moment în Federaţia Rusă. La armata Gazprom şi Transneft se vor adăuga şi unităţile armate ale uriaşului conglomerat -Atomoenergoprom- ce va avea şi propria structură de informaţii.

-Atomoenergoprom- va încorpora Rosenegoatom, specializată în producerea de electricitate, Tekhsnabexport, responsabilă de comerţul exterior cu uraniu folosit în scopuri civile sau militare de către beneficiari, TVEL, principalul producător de combustibil nuclear, precum şi Atomstroexport, specializată de construirea de centrale atomo-nucleare în străinătate.

Toate aceste gigantice agregate energetice se vor concentra într-o singură suprastructură care se preconizează a fi condusă de însuşi ţarul Putin, odată cu expirarea mandatului său prezidenţial.

Carevasăzică, nici un motiv pentru a ne teme de Gazprom – pentru a-l parafraza pe -pregătitul- Vosganian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.