Acasă Actualitate Tunisian suspectat de terorism returnat de moldoveni pe teritoriul României

Tunisian suspectat de terorism returnat de moldoveni pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

Angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău (SIS), în comun cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră au reţinut luni, la vama Sculeni, între Republica Moldova şi România, un bărbat de 33 de ani, originar din Tunisia, suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale, relatează portalul Deschide.md.

Bărbatul, legitimându-se cu acte de identitate ale unui stat din Uniunea Europeană, dorea să ajungă în regiunea Xinjiang (China), având drept itinerar Republica Moldova – Ucraina – Federaţia Rusă – Kazahstan – China.

În urma verificărilor, ofiţerii SIS au găsit la acesta o serie de materiale cu caracter extremist islamist. Totodată, în bagajele acestuia au fost descoperite obiecte ce facilitează staţionarea pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere, precum şi parcurgerea pe jos a distanţelor lungi.

Luând în considerare eventualele riscuri cu caracter terorist şi din raţiuni de securitate, acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani pe teritoriul Republicii Moldova.

Bărbatul a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană şi deferit organelor abilitate, în conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale, conform autorităţilor moldovene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.