Acasă Actualitate Turcan: vom interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat

Turcan: vom interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ea.

Ministrul a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

3 COMENTARII

  1. Inseamna ca toate spitalele primariei se vor goli de fosti securisti si militieni… O sa ramana cadrele medicale singure pe acolo… Unii nu au niciun venit si altii au cate 2-3… Nemernicii

    • Îți faci iluzii! „Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze…” Proiectul oii dăștepte tunate țurcane e făcut doar de ochii lumii, nu va trece, în șparlament, PeNaLii se vor alia cu „adversarii”, adică cu ăia cu care au fost ani la rînd în alianța „U.S.L.” – SOCIAL-LIMBERALĂ! Toate primăriile limberale au angajați foști milițieni (PENSIONAȚI LA 42 DE ANI, că au obosit, săracii de ei, luând șpăgi de la interlopi!) pe posturile de la „poliția locală” sau de la firmele de pază, la „Spații verzi”, la „Borduri”, la „Apărarea locală antiaeriană”, că ei – melețenii – se pricep la toate, chiar dacă nu și-au terminat liceul la timp: și la probleme de aplicare a legii (că cu salariile nesimțite date pe ascuns de primar și-au cumpărat cîte o diplomă în „Drept”), și la vegetația urbană (că de-aia pică copacii peste cetățeni și automobile, la furtuni, că ei e ocupați cu pus flori pe stîlpii de iluminat public, în ajun de alegeri locale…!), și la Construcții și Arhitectură (că de-aia pică atticuri și tencuială peste cetățeni), și la combaterea atacurilor aieriene de la 10000 de metri înălțime (că ei sună sirenele dă pă blocuri, periodic, la orele 10 și 30 trecute fix, și dușmanii Țărrrii aflați acolo la 10000 de metri înaltime să sparie șî fug dîn șpațu’ aierial al Patrrriei…). Și nu-s angajați acolo numai ei, ci și plozii lor, la fel dă dăstepți șî dă „calificați”. La Pomperi, la fel!

  2. In aceiasi lege trebuie interzis si ca un fost politist sa primesca pensie de serviciu si sa presteze ca avokkat aparand hoti si banditi situatia este valabila si pentru judecatori si procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.