Acasă Actualitate Țuțuianu anunță că peste 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea: ‘Suntem...

Țuțuianu anunță că peste 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea: ‘Suntem mulți și contăm’

DISTRIBUIȚI

Adrian Țuțuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea, a anunțat miercuri seară la B1 TV că 50 de parlamentari PSD au semnat scrisoarea anti-Dragnea, „toți de la organizații PSD extrem de puternice”, iar numărul acestora continuă să crească.

„Sunt 68 sau 69 de membri în Comitetul Executiv Național. (…) Dacă adunăm acești parlamentari suntem peste 50 și sigur veți vedea că sigur vor fi și alți lideri importanți, care se vor alătura acestui demers”, a spus Țuțuianu la B1.

El a explicat și de ce consideră că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților.

În opinia sa, dar și a celorlalți social-democrați care au semnat scrisoarea, Dragnea are un scor extrem de mic în sondaje, lucru de neacceptat pentru un partid ca PSD. Mai mult, demisia lui Dragnea este necesară pentru a nu mai exista percepția că PSD lucrează numai în interesul unui singur om. Țuțuianu a făcut astfel referire la acuzațiile confom cărora coaliția PSD-ALDE modifică Legile Justiției și Codurile Penale doar pentru a-l scăpa pe Dragnea de problemele din Justiție.

„Noi dorim să resetăm activitatea partidului, credem că la acest moment Dragnea trebuie să facă un pas înapoi de la cele două funcții care sunt de maximă vizibilitate. N-am nicio îndoială că condamnarea lui Dragnea din dosarul ”Referendumul” e una politică, dar percepția publică e cu totul alta. Foarte mulți ne-ați acuzat că tot ce facem sunt acte venite în sprijinul unui om, ceea ce e neadevărat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, dar trebuie să ținem cont de percepția publică. Sondajele arată că președintel partidului e sub scorul partidului, ceea ce e absolut în neregulă. Mereu PSD a avut lider-locomotivă sau la scorul partidului. În plus, eu știu din teritoriu cum e starea de spirit din interiorul partidului. Cei mai mulți spun că trebuie să eliminăm acest element de vulnerabilitate, această acuză că noi lucrăm numai în interesul unui singur om. Din acest motiv i-am cerut lui Dragnea să facă un pas în spate și să conducă interimar Dăncilă, că e numărul doi în partid”, a declarat Adrian Țuțuianu, pentru B1 TV.

Social-democratul a mai spus că a vrut să discute serios cu Dragnea acum trei săptămâni, dar nu a reușit. Asta l-a pus serios pe gânduri, mai ales că nu e singurul lider PSD care nu a reușit să comunice deschis cu el. Scrisoarea cere: demisia lui Dragnea, amnistie, grațiere și adoptarea anul acesta a modificării legilor privind Justiția și a Codurilor Penale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.