Acasă Actualitate Udrea are bucurii la limba rusă

Udrea are bucurii la limba rusă

DISTRIBUIȚI

Mai nou Elena Udrea își diversifică aria de interes îndreptându-se către cultura rusă, deocamdată cultura mai de underground. Își educă cititorii cu filmulețe rusești, realizate de o formație de roackări din Petersburg, care cică se ocupă și cu satira politică.
În pagina sa de facebook ea își îndrumă prietenii să se delecteze cu producția unor rusnaci dar ce este cu adevărat interesant este faptul că atât clipul video cât și pagina de web a rusnacilor nu beneficiază de nicio traducere în vreo limbă de circulație. Logic, pentru a înțelege care-i chichirezul clipului trebuie sa cunoști limba rusă, dar cum Udrea are enșpe mii de diplome de geostrategă și geopoliticiană, este plauzibil că a învățat în ultima vreme și limba rusă, pentru a aprofunda mai bine înțelegerea tensiunilor din zona bazinului Mării Negre.
Muzica ce însoțește video-ul recomandat de Udrea este sub orice critică, formația respectivă care se pretinde a avea de-a face cu rock-ul, postmodernismul, și existențialismul, beneficiind de un sound execrabil. Impresia neplăcută este accentuată de lătratul neinteligibil al versificație rusești. Gruparea de rusnaci ce o fac pe rebelii pretinde că își dorește să penetreze în adâncurile sufletești ale fanilor, chestie la care probabil Elena Udrea ar putea să rezoneze, însă tare mă îndoiesc că o asemenea penetrare ar reuși să o facă să simtă ceva, cât de cât. Pe de altă parte este de asemenea posibil să subevaluăm sensibilitate diafană a unei persoane care s-a dovedit a cunoaște cât de importantă este în politică această capacitate de asimilare sufletească a penetrărilor, chiar și așa, mai superficiale, ca la rusnacii ăștia.
La ruși arta cu implicație politică are o veche tradiție, mai toți liderii comuniști erau strâns conectați cu așa zisa avangardă suprarealistă, de fapt o interfață a unui proiect de manipulare psihopolitică concepută de însuși Beria. Toți artiștii implicați în curentele așa – zis avangardiste de la începutul secolului 20 erau fie membri ai partidului comunist, fie agenți ai kominternului.
Cu siguranță, dacă Elena Udrea a început să asimileze limba rusă, va ajunge curând și la străfundurile culturii ruse și va afla și ea cât de legată este la ruși arta de politică. Iar dacă modelul său este reprezentat de roacării din Petersburg pe care îi promovează ea nu ar trebui să ne mirăm dacă o vom vedea curând pe fosta ministră solistă într-o nouă trupă, eventual de limbă rusă, unde ar putea mixa talentul său la combinații cu arta pentru arta, arta pură.
Până una alta, deși o preocupă rockul și existențialismul rusesc, tot din postările sale discernem și o preocupare ardentă pentru spiritualitate, cel puțin așa susține ea.
Cu ceva vreme în urmă a parcurs peste o mie de kilometri din drag de moaște sfinte și mai ales din drag de popor. Nu, nu este o glumă. Citez din postare sa din ziua sărbătoririi Sfintei Parascheva, la Iași: „Eu am parcurs 1.000 de kilometri în două zile nu pentru voturi, căci nu sunt angrenată în vreo bătălie electorală, ci pentru că mă simt obligată să le fiu alături oamenilor la aceasta mare sărbătoare a Moldovei. E forma mea de respect și recunoștință față de cei care mi-au acordat încrederea și susținerea, față de cei care și-au pus speranțe în mine votându-mă anul trecut deputat de Roman.” Votul de la Roman i-a venit via PSD, asta uită să precizeze evlavioasa, cucernica Elena Udrea. Care nu a scăpat ocazia de a-i beșteli oleacă pe popii cărora le-a îndesat bani în poală, iar acum n-au pus-o și pe ea la tribună, ca pe ceilalți demnitari ai USL.
Udrea este atentă simultan și la credincioși, dar și la bani. Nu uită să menționeze, la centimă, câți bani a dat ea, filotimă cum o știm cu toții.
 „Vreau să fiu alături de zecile, poate chiar sutele de mii de pelerini care s-au strâns anul acesta în capitala Moldovei. Nimic nu mă bucură mai mult decât să fiu în mijlocul acestor oameni foarte credincioși, care, o dată pe an, înțeleg să ia parte la una dintre cele mai importante sărbători creștine din acest colț de țară.
Sunt ministrul în mandatul căruia s-au alocat cele mai multe fonduri pentru proiectele importante ale Bisericii din inima Moldovei – peste 90 de milioane de lei (aproximativ 21 de milioane de euro) într-un plan mai amplu de reabilitare și valorificare a patrimoniului cultural din Iași. Acesta a conținut trei proiecte mari: Ansamblul Metropolitan din Iași, al cărui beneficiar a fost chiar Mitropolia Moldovei și Bucovinei (60 de milioane de lei); monumentul „Biserica Banu” Iași (11 milioane de lei); monumentul istoric ”Sf. Sava” Iași (19 milioane de lei).
„Spre deosebire de cei din Guvern, eu am ajuns la timp pentru începerea slujbei și nu m-am băgat în față la moaște precum Ponta și Dragnea. Si nici nu m-am supărat că Mitropolitul a mulțumit public Primului Ministru, primarului Iașiului, președintelui CJ, prefectului, toți de la USL, dar a omis să mă menționeze. Asta deși, când eu veneam la Iași să semnez contracte de 90 milioane de lei din bani europeni pentru reabilitarea Mitropoliei, a Bisericii Banu sau a monumentului Sfântu Sava, Ponta organiza mitinguri la Universitate împreună cu Voiculescu.”
Este vorba de același Ponta, angajat al firmei fostului domn Udrea, Dorin Cocoș, cu niște anișori în urmă, când foamea era mare. Un nerecunoscător în aparență, dar dacă privim mai cu atenție prin praful din zare, vedem că niciodată Ponta nu a atins-o pe Udrea, de când e la putere, nici cu o floricică, poate și pentru că au ceva planuri comune de perspectivă. Spiritele mari se întâlnesc forever (sau navsegda, pe rusește, limba cea nouă, de referință, a Elenei Udrea).

{flv}2013-10-25udrea{/flv}

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.