Acasă Actualitate UE – risc real de atentate teroriste

UE – risc real de atentate teroriste

DISTRIBUIȚI

Amenințarea teroristă împotriva statelor Uniunii Europene este ‘reală’ și se impune dotarea blocului comunitar cu toate instrumentele pentru a-i identifica și neutraliza pe jihadiști la întoarcerea lor în țările de origine, ‘dacă ei reprezintă un pericol’, a declarat vineri ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve.

„Există riscuri care astăzi sunt reale și care implică o mobilizarea generală”, a declarat ministrul francez, la finalul unei reuniuni cu omologii săi europeni la Bruxelles consacrată luptei împotriva terorismului, în special a fenomenului tinerilor care merg să lupte în Siria de partea jihadiștilor.

„Un atentat pe teritoriul european este extrem de probabil”, a afirmat pentru AFP un responsabil european. „Motivele participării la jihad vor rămâne atât timp cât conflictul din Siria și Irak va continua”, a subliniat o altă sursă europeană.

Numărul tinerilor europeni care au plecat să lupte alături de jihadiști nu s-a diminuat, iar semnalele arată că a crescut chiar în unele țări, în special în Germania, a subliniat ministrul german de interne, Thomas de Maiziere.

Potrivit lui Gilles de Kerchove, coordonatorul european al luptei împotriva terorismului, temerea principală nu este legată de un atac de amploarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA, ci de un act precum atacul de la Muzeul Evreiesc de la Bruxelles de la sfârșitul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.