Acasă Actualitate Ultimul asalt pentru Spania

Ultimul asalt pentru Spania

DISTRIBUIȚI

Ultimul asalt pentru Spania se da la Bucuresti. Incepand de luni si pana pe 7 februarie, cei care si-au depus dosarele pentru a pleca sa lucreze in Spania, la cules de capsuni, vor fi supusi selectiei finale. Solicitantii preselectati din judetele Alba, Calarasi, Dolj si Neamt trebuie sa se prezinte la sediul Oficiului National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca (situat in Strada Walter Maracineanu 1-3), intre orele 8.30 si 17.30.

Selectia se va face de catre reprezentanti spanioli, asistati de oficiali ai MMSS, dupa urmatorul program: pe 4 februarie sunt programati muncitorii selectati la Alba Iulia, pe 5 februarie – cei de la Craiova, pe 6 februarie – de la Piatra Neamt, iar pe 7 februarie – cei din Calarasi.

Potrivit MMSS, fiecare persoana trebuie sa aiba asupra sa adeverinta eliberata la preselectie, adeverinta medicala, certificatul de cazier judiciar valabil, pasaportul valabil si o copie a paginii care contine datele personale, precum si trei poze de tip pasaport.

Peste 2.000 de persoane s-au prezentat la preselectia organizata la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba-Iulia, iar alte 2.000 la Centrul de Formare Profesionala din Piatra Neamt.

Ieri, in ultima zi a preselectiei, candidatii care s-au prezentat la Centrul din Piatra Neamt nu au mai tinut cont de listele intocmite in timpul noptii, iar in jurul pranzului a fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a calma spiritele.

-Majoritatea oamenilor care au venit la aceasta preselectie nu au fost corect informati sau nu au inteles care sunt actele si cerintele necesare pentru a putea pleca in Spania, cu contract de munca-, declara reprezentantul Centrului din Piatra Nemt. Este adevarat, daca tinem cont si de faptul ca ministerul de resort a pus la dispozitia solicitantilor un telefon care apartine unei firme de constructii.

Reamintim ca 865 de romani vor putea pleca sa munceasca in Spania, pe o perioada de patru luni, la cules de capsuni, in baza noului acord semnat intre Guvernul roman si cel spaniol. Romanii vor lucra sase ore si jumatate pe zi, vor avea o zi libera pe saptamana (nu neaparat duminica), iar salariul brut va fi de 27,86 euro pe zi.

Transportul pana in Spania se va face cu autocarul, jumatate din costul acestuia urmand sa fie suportat de catre angajat (platibil in primele doua luni de munca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.