Acasă Actualitate UMF Iași, pe primul loc între universitățile de medicină din țară în...

UMF Iași, pe primul loc între universitățile de medicină din țară în ceea ce privește banii primiți pentru proiecte de dezvoltare instituțională

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași (UMF Iași) va primi finanțare pentru toate cele șase proiecte depuse în competiția națională FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) pentru 2018, în valoare de 1.365.000 lei.

Făcând o comparație cu celelalte Universități de Medicină și Farmacie din țară, UMF Iași se situează pe primul loc atât în privința numărului de proiecte aprobate cât și a sumei totale primite pentru finanțarea proiectelor:

Competiția FDI 2018 este coordonată de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), care a evaluat și selectat proiectele depuse de universități. În total, universitățile de stat au propus un număr de 239 astfel de proiecte, fondul alocat de Ministerul Educației Naționale fiind de 44,38 milioane de lei, mai mare decât anul trecut când a fost de 23,5 milioane lei.

În ceea ce privește proiectele depuse de UMF Iași, acestea continuă domeniile din anul anterior:

— Creșterea echității sociale în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră)

— Internaționalizarea învățământului superior din România

— Creșterea capacității instituționale

Pe lângă proiectele care vizează continuarea unor inițiative demarate în anul precedent, conducerea Universității urmărește și o serie de acțiuni noi, cum ar fi:

— Asigurarea funcționării în bune condiții a bazelor de practică și a altor infrastructuri de susținere a activităților didactice, din cadrul universităților

— Înființarea și susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților;

— Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice;

— Susținerea cercetării de excelență din universități.

Anul trecut, UMF Iași a obținut în competiția FDI 2017 o finanțare de 545.000 lei iar anul acesta, totalul este de 1.365.000 lei.

Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iași a fost fondată în 1879, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România. UMF Iași face parte din Grupul celor 12 Universități de Educație și Cercetare Avansată. Cele patru facultăți — Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie și Facultatea de Bioinginerie Medicală — sunt acreditate de Asociația Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) iar managementul educațional instituțional este certificat de forul european de evaluare European University Association (EUA) — Institutional Evaluation Programme (IEP) și de Consiliul Internațional al Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.