Home Actualitate Un alt incompatibil la Societatea Română de Radidifuziune (SRR). Vezi numele său!

Un alt incompatibil la Societatea Română de Radidifuziune (SRR). Vezi numele său!

DISTRIBUIŢI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Petru Ursache, membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, este în incompatibilitate din 1 martie 2012, întrucât deţine simultan şi funcţia de administrator al societăţii Sirom Service Impex SRL. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Petru Ursache deţine din 15 ianuarie 1993 calitatea de asociat şi funcţia de administrator al SC Sirom Service Impex SRL, iar începând din 1 martie 2012 este şi membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune.

„Astfel, Ursache Petru nu a respectat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale (…)”, se arată într-un comunicat de presă al ANI, transmis joi.. Totodată, ANI a precizat că, potrivit articolului 99, alineatul 1, litera k) din Legea 161/2003, persoanelor care deţine calitatea de membru în comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale.

 

Petru Ursache a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI. Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.