Acasă Actualitate Un bax de hârtie igienică pentru gura spurcată a lui Crin Antonescu

Un bax de hârtie igienică pentru gura spurcată a lui Crin Antonescu

DISTRIBUIȚI

Pozează în intelectual, în politician rasat și versat și are ambiții politice înalte, chiar dacă își ia micul dejun în mijlocul zilei. S-a impus în partid nu prin ceea ce a făcut, pentru că nimeni nu l-a identificat până acum cu un proiect politic viabil sau cu un plan îndrăzneț, ci mai ales prin vorbe , goale ce-i drept, dar cu priză la liberali. Crin Antonescu a reușit să câștige partidul din vorbe și tot astfel dorește să câștige și președinția țării.  Din păcate, nici vorbele nu-l mai ajută.  Antonescu a epuizat argumentele (dacă a avut vreodată…) și a trecut la jigniri și acuzații fără noimă, semn că l-au lăsat nervii și  că în spatele poleielii intelectuale se află un personaj frustrat și  arogant, cu apucături de mitocan. Ieșirile sale publice din ultima vreme, din ce în ce mai colorate la nivel de limbaj nu-i aduc nici faimă publică, așa cum probabil speră, și nici simpatizanți noi pentru că nu-l ajută nici imaginea și nici atitudinea. Încercarea sa de a fi golan în lumea intelectualilor și intelectual în lumea golanilor nu-i va aduce  voturi la alegerile viitoare , deși Crin Antonescu se comportă ca și cum ar fi câștigat deja , anunțându-ne recent că viitorul premier al României va fi colegul său de hârjoneli politice, Victor Ponta.
Revenind la Crin Antonescu, acesta , parafrazând gestul maestrului Victor Rebengiuc, ar avea nevoie de un transport special de hârtie igienică pentru a-și șterge mizeriile și inepțiile pe care le scoate în  ultima vreme la foc automat. Astfel, vineri seara la o emisiune tv de la un post de televiziune agreat de șeful PNL, acesta a găsit de cuviință să folosească sintagma ”pensionară nesimțită” la adresa Rodicăi Culcer , atunci când a făcut referire la interviul pe care președintele Băsescu l-a acordat acesteia , la postul public de televiziune.
 Trecând peste faptul că un bărbat adevărat nu jignește niciodată în public o doamnă, explicația dată de Antonescu pentru limbajul său a fost la fel de penibilă ca și atitudinea sa. Antonescu a explicat că a făcut referire la situația de la TVR unde Rodica Culcer conduce departamentul de știri, deși a atins deja vârsta pensionării. Probabil pentru un chiulangiu sadea cum e președintele PNL, să muncești și după ce ai ieșit la pensie reprezintă o adevărată blasfemie.  Întrebat ce îl supără așa tare la Culcer, președintele PNL a răspuns că poate accepta ca la un post privat să fie făcut „ou și oțet“, alături de întreg partidul său, „fără niciun argument, în mod mizerabil“. „Dar ca pe banii mei, din impozitele mele, ei sa facă ce era Televiziunea Română înainte de ’89, de dimineața până seara, aducând toți ratații care nu au reușit în presa de pe piață, cum e Lupea, Mircea Marian… Deci, eu vorbesc de oameni plătiți gras, din bani publici, ca să facă politică de partid. E inaccep­tabil. Asta am cu doamna Culcer“, a spus Crin Antonescu.
Ce-i drept tot din banii dați de noi drept taxe și impozite este plătit și domnul Crin Antonescu, și degeaba dacă evaluăm pre­zența sa în Parlament și proiectele de legi pe care le-a inițiat și le-a votat. De ani buni de zile Crin Antonescu domină topul chiulangiilor din Parlament, chiar dinainte de a fi președinte de partid, semn că nu activitatea bogată a PNL l-a situat pe un loc fruntaș în clasamentul politicienilor leneși. De altfel, așa cum a dezvăluit chiar bunul său prieten Dinu Patriciu, ziua de lucru a lui Antonescu începe undeva în jurul orei 13.00 și se termină pe la 17.00.  Patru ore de muncă, dar ce muncă…
Lenea cronică de care pare să sufere Crin Antonescu este o boală veche și fără leac dacă ne gândim că suferă de aceasta încă din tinerețe. În ianuarie 2011, ziarul Curentul a publicat „fișa de apreciere“ a activității tovarășului Crin Antonescu, întocmită de directorul școlii din Solești, jud. Vaslui, primul loc de muncă al tânărului profesor de istorie.
 Cum era de așteptat, prima dintre „calitățile“ stagiarului Crin Antonescu a fost chiulul, chiar cu lunile. Așa se face că în primul an de stagiatură viitorul aspirant la șefia țării a venit la școală cu o întârziere de cinci luni. Dacă mai întârzia puțin risca să-și plătească studiile prelungite făcute la Universi­tatea București. Maxi-conce­diul n-a fost suficient, acesta continuând apoi să chiulească masiv și de la ore. Iată ce se consemnează  în fișa mențio­nată anterior, întocmită în 1986 de conducerea școlii cu clasele I-VIII ?ê?£tiobărani, com. Solești, jud. Vaslui:
„Tov. prof. Antonescu George a predat istorie, geo­grafie și lb.franceză (cls.V-VIII și a VII), a fost dirigintele clasei a VI-a. Activitatea tov. prof. în școala noastră a fost scurtă, doar de 5 luni, venind la 1 febr. 1986. (…) A întocmit proiecte didactice foarte puține. (…) A absentat foarte mult de la ore, pe diferite motive, absențe ce au avut repercursiuni în asimilarea cunoștințelor de către elevi. (…) Nu a participat la cercurile pedagogice. Nu a desfășurat o activitate educa­tivă cu elevii clasei a VI-a ce au abateri grave de la disciplină. Nu s-a achitat de sarcinile trasate de conducerea școlii privind: ornarea clasei, organi­zarea cabinetului de științe sociale, îmbunătățirea frec­venței elevilor la cursuri. Califi­cativul propus: SATISFĂCĂTOR“.  Evident, calificativul acordat tovarășului profesor de istorie-geografie-franceză Antonescu a fost același, „satisfăcător“, adică echivalentul notei cinci.

Un profesor cu calificativul „satisfăcător“ și „ratații“

„Aprecierea“ prezentată mai sus cuprinde, de fapt, semnal­mentele unui profesor subme­diocru, fie incompetent, fie dezinteresat de meseria pe care și-a ales-o, deși în zilele noastre nu contenește să se mândrească cu statutul său de dascăl. Chiulangiu din fire, Antonescu  a încurajat chiulul copiilor din clasa al cărei diriginte era și n-a făcut nimic pentru a se apropia de elevi, semn clar al dezinteresului față de această meserie: De altfel, deși susține că este un mare iubitor de istorie, iar Zoe Petre a afirmat public faptul că Antonescu este cel mai bun student pe care l-a avut Facul­tatea de istorie din București, „briliantul“ a repetat doi ani și nu se poate mândri cu nicio lucrare științifică, dovadă de „profesionalism“ maxim. Prin urmare,  profesorașul care a primit calificativul „satis­făcător“ și care a avut șansa să se salveze din medio­critate datorită politicii, îi consideră „ratați“ pe doi ziariști care de bine de rău nici  nu chiulesc de la program, și-au construit carierele în timp  și nici nu și le datorează politicii. 
De altfel, lista celor insultați de Crin Antonescu este  lungă și chiar onorantă. Pe ea se mai află ziarista Ramona Avramescu, tot de la TVR, despre care președintele PNL a spus că este o „servitoare“, Adriana Săftoiu, pe care același mare bărbat politic a numit-o „pedelistă disperată“ și chiar  Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, considerați „lași“ de același lider politic.

„Artificial ca o floare de hârtie“

 Dacă Antonescu nu ratează niciun moment pentru a-i ataca  și jigni pe cei care care nu se conformează șablonului său de gândire, opinia psihologilor  despre  marele politician merită toată atenția. „Crin Antonescu este un personaj desprins din galeria Geoană, Vanghelie, Ceaușescu, adică a outsiderilor cu șanse nule care reușesc să devină lideri prin alegerea pe criteriul «ăsta va fi cel mai ușor de manevrat», devenind apoi tirani vicleni și extrem de periculoși pentru orice opozant care le-ar denunța slăbiciunea“, l-a descris binecunoscutul psiholog Florin Tudose.  Tot acesta a declarat despre Anto­nescu că  „Ar fi președintele nejucător, mereu absent, care în fața unei crize ar spune că este la bibliotecă sau ar pleca în insula Capri să se relaxeze un pic. Chiar dacă e ceva mai viu decât Geoană cel de plastic, este artificial ca o floare de hârtie (e drept, bine făcută) care te dezamăgește în momentul în care te-ai atins de ea“.
Așteptăm cu interes reacția domnului Antonescu și suntem siguri că în repertoriul săi bogat de jigniri va găsi câteva potrivite și pentru cei care au curajul să-i spună în față că „împăratul este gol!“.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.