Acasă Actualitate Un copil roman a fost -extras- din tara de catre un -comando-...

Un copil roman a fost -extras- din tara de catre un -comando- din Chicago

DISTRIBUIȚI

Traficantii de copii par a-si pierde rabdarea pana se hotaraste Bucurestiul sa deblocheze adoptiile internationale. Acestia, sub diferite subterfugii, incearca sa scoata copii din Romania, folosindu-se de acte false. Saptamana trecuta, autoritatile romane au reusit anihilarea unei retele americane de trafic cu copii, care intrasera la noi in tara cu -scopuri turistice-.

Substituirea copiilor

Pe 14.10.2003, politisti din cadrul IGPR – Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bucuresti au reusit anihilarea unei filiere de migratie ilegala, grupare formata din sotii A. Daniel, 27 de ani, si A. Silvia, 24 de ani, nascuti in Romania si domiciliati in SUA, Chicago.

Acestia au intrat in Romania – cu scop, declarat, turistic – pe 29.09.2003 si, respectiv, 16.09.2003, impreuna cu fiii lor, A. Jr. D, de cateva luni, si A.A., de 3 ani.

Pe 7.10.2003, cei doi soti au organizat scoaterea ilegala din Romania, cu destinatia SUA, a minorului C.L.C., de 3 ani, la solicitarea parintilor acestuia, aflati ilegal in SUA. La data mai sus amintita, A. Silvia a parasit Romania insotita, potrivit evidentelor existente pe Aeroportul Otopeni, de cei doi fii ai sai. In realitate insa, adevaratul A.A. a ramas in tara cu tatal sau, el fiind substituit de minorul C.L.C.

Operatiune reusita partial

A. Daniel s-a prezentat a doua zi la Sectia 1 Politie din Bucuresti, declarand ca in aceeasi zi a pierdut pasaportul fiului sau A.A. si a obtinut, in acest sens, o dovada justificativa. La aceeasi data, el s-a prezentat si la Ambasada SUA la Bucuresti, unde, de asemenea, a sustinut ca a pierdut pasaportul mentionat, si i s-a eliberat – in baza dovezii eliberate de Sectia 1 Politie – un pasaport consular. Cu acest document si cu fiul sau, A. Daniel, a solicitat la DGEIP-SEIPB – Sectorul pentru straini si probleme de migrari permisiunea de a parasi Romania cu destinatia SUA. Aceasta permisiune nu i-a fost insa acordata, deoarece in evidentele Politiei de Frontiera A.A. figura ca iesit din Romania pe 7.10.2003. Avand in vedere faptul ca existau date certe ca pe 7.10.2003 A. Silvia, in complicitate cu sotul sau, A. Daniel, au scos ilegal din Romania un minor folosindu-se de pasaportul fiului lor A.A., impotriva lui A. Daniel a fost luata masura retinerii si prezentarii lui la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care pe 15.10.2003 a emis mandat de arestare preventiva provizorie pe o perioada de trei zile pentru savarsirea infractiunilor de organizare si indrumare a trecerii frauduloase a frontierei de stat si fals in declaratii. Fata de A. Silvia a fost inceputa urmarirea penala in lipsa pentru savarsirea infractiunilor de organizare si indrumare a trecerii frauduloase a frontierei de stat si fals privind identitatea. Cercetarile sunt continuate in colaborare cu organele judiciare din SUA in vederea tragerii la raspundere a suspectei A. Silvia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.