Acasă Actualitate Un nou scandal -Ogica- zguduie Loteria Nationala

Un nou scandal -Ogica- zguduie Loteria Nationala

DISTRIBUIȚI

– Profitand de neatentia unui batranel, doua casiere de la Agentia Smardan si-au insusit ilegal biletul castigator jucat de acesta la jocul Joker, pentru a primi un premiu de 630 milioane de lei

Dupa scandalul iscat in cadrul sistemului Loteriei Nationale de catre bucuresteanul Stelian Ogica – care a falsificat un bilet loto pentru a intra in posesia premiului de un milion de dolari al tragerii 6/49 din data de 21 ianuarie 2001 – o noua inselatorie, de aceasta data pusa la cale chiar de catre doua angajate ale Loteriei, zguduie increderea romanilor in cel mai popular joc de noroc autohton. De aceasta data -fericitul- castigator inselat nu a mai fost un SPP-ist, ci un septuagenar bucurestean, care, din cauza ca nu a observat o eroare de tiparire a biletului castigator, se afla acum in imposibilitatea de a incasa un premiu de 630 milioane de lei. Insa despre toata aceasta poveste incredibila, desprinsa parca dintr-un film SF, in cele ce urmeaza.


Greseala de tipar, speculata de casierele Loteriei

In 6 octombrie a.c., un septuagenar care a jucat la jocul Joker s-a prezentat la Agentia Smardan pentru a-si ridica premiul aferent celor patru numere iesite castigatoare pe unul dintre biletele jucate. Numai ca batranelul – al carui nume nu a fost dezvaluit din motive de siguranta – a fost indus in eroare de o greseala de tipar si nu a observat ca biletul continea cinci numere castigatoare. Fara a observa acest fapt -nesemnificativ-, omul s-a dus glont la Loterie pentru a primi 1,3 milioane de lei, premiul pentru patru numere castigatoare. Profitand de -norocul- peste care daduse, dupa ce i-a platit omului premiul, casiera Ioana Negumereanu (35 de ani) a anuntat-o imediat pe Lucica Manea (36 de ani), sefa Agentiei Smardan. Realizand -norocul- care a dat peste ele, casierele s-au decis sa nu anunte conducerea centrala a Loteriei si sa-si insuseasca cele 630 milioane de lei, premiul aferent pentru cinci numere castigatoare. Asa ca l-au cooptat pe unul dintre smenarii din Capitala, cunoscut cu antecedente penale, Stanciu Dumitru (40 de ani) – poreclit in mediile interlope -Titi Dumnezeu-. Bucuros de -pleasca-, acesta a acceptat targul propus de casiere si s-a inteles imediat cu Nicoleta Pascu (25 de ani), astfel incat aceasta sa se prezinte la sediul central al Loteriei ca fiind castigatoarea marelui premiu. Zis si facut: Nicoleta Pascu s-a prezentat la Agentia Smardan, Negumereanu a sters cu pasta corectoare datele de identificare ale batranului si i-a trecut numele prietenei lui -Titi Dumnezeu-. Apoi Negumereanu si Manea au instruit-o pe Pascu sa spuna la Loterie ca a ridicat de la Agentia Smardan un premiu mai mic, din cauza ca nu a observat ca avea cinci numere castigatoare. Constienta de escrocherie, Pascu s-a dus la sediul central al Loteriei, unde a derulat -scenariul- pus la cale de cele doua casiere din Smardan. Ea a motivat stersaturile prin faptul ca, dupa ce si-a ridicat premiul de 1,3 milioane de lei a realizat ca era indreptatita sa ia 630 milioane de lei, a sesizat acest lucru casierei, iar aceasta a sters cu pasta corectoare numele si seria buletinului sau de identitate trecute anterior si a indrumat-o catre sediul central al Loteriei (unde se fac plati mai mari de trei milioane de lei). Numai ca -scenariul- n-a tinut si Loteria a sesizat politia, care, in urma expertizarii grafologice, a descoperit ca datele trecute initial pe bilet nu-i apartineau lui Pascu. In urma unei anchete maraton, casierele si Nicoleta Pascu au recunoscut fapta comisa, dandu-l in vileag si pe Titi Dumnezeu. Acum, cei patru sau primit mandate de arestare pentru 30 de zile, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz in serviciu, fals in declaratii, uz de fals, complicitate la tentativa de inselaciune si tentativa de inselaciune.

La fel ca si in cazul Ogica, desi Loteria Nationala cunoaste datele exacte ale adevaratului castigator si i-ar face plata, acesta nu poate primi premiul pana nu va exista o sentinta defintiva si irevocabila in acest caz. Si cum la noi procesele dureaza ani buni, daca septuagenarul moare in acest timp, el nu-si va mai incasa premiul, urmand ca de bani sa se bucure mostenitorii sai. Durerea cea mare este ca daca omul nu are mostenitori, beneficiarul castigului va fi statul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.