Acasă Actualitate Un patron de restaurant si-a facut parcare pe un teren care nu-i...

Un patron de restaurant si-a facut parcare pe un teren care nu-i apartine

DISTRIBUIȚI

Patronul unui restaurant si al unei parcari din luxosul cartier Baneasa face legea dupa bunul plac. Anul trecut, in luna august, in apropierea Aeroportului Baneasa a aparut o parcare particulara. Aflata pe coltul dintre Bulevardul Aerogarii si Strada Neagoe Voda, parcarea, -100% sigura-, dupa cum scrie chiar in reclama afisata, a aparut o data cu restaurantul -Nostalgie-. Initiativa particulara, de altfel de admirat, a plecat insa din start in ilegalitate. Lucrarile la aceasta parcare s-au facut fara autorizatie de constructie. Platforma de beton acoperita cu bitum a desfiintat intreg trotuarul, iar portiunea de 25-30 de metri liniari a fost transformata intr-o rampa a parcarii, pietonii fiind obligati sa se fereasca si de tramvai, si de masinile care intra in parcare.

Vecinii parcarii au depus mai multe reclamatii la Primaria Sectorului 1. Interesanta este situatia unei cladiri cu o vechime mai mare de 50 de ani, in calcanul careia a fost turnata placa de beton a parcarii, existand astfel pericolul prabusirii.

Administratia Domeniului Public Sector 1 si Inspectoratul de Stat in Constuctii au dat dreptate reclamantilor, iar primaria l-a amendat pe patron in luna septembrie a anului trecut cu suma de 10.000.000 de lei, obligandu-l sa intre in legalitate pana in 4 noiembrie. In pofida acestor evenimente, abia anul acesta, pe 20 aprilie, Primaria Sectorului 1 a eliberat autorizatia de construire pe numele lui Varga Christian Gilfred, patronul restaurantului -Nostalgie- si al parcarii cu pricina. In nenumarate randuri, patronul a amenintat in stanga si in dreapta, spunand ca are relatii si ca nu da socoteala la nimeni.

Litigiu trecut cu vederea

La Primaria Sectorului 1 toata lumea tace cand aude de parcarea din Baneasa a domnului Gilfred. Inspectorii de la primarie spun ca dosarul este complet. Cu toate acestea, documentatia pentru obtinerea autorizatiei de constuire eliberata de primarie anul acesta contine si o declaratie notariala (nr. 608/23.03.2004 autetificat la BNP Elena Mariana Schuster) privind inexistenta unor litigii cu privire la terenul pe care se afla parcarea.

Acest lucru se petrece in conditiile in care societatea comerciala Conban SA, reprezentata legal de Constantin Coltatu, a trimis, pe 26 noiembrie 2003, la primarie o adresa in care mentiona ca -terenul din Bdul Autogarii nr. 13, sector 1, in prezent se afla in litigiu intre SC Conban SA si SC Gil Fred Com SRL la judecatorie-. In momentul de fata, pe rolul instantelor de judecata se afla trei dosare penale si doua civile.

Pe 18 mai, reprezentantii societatii comerciale Conban au trimis o adresa Primariei Sectorului 1, in care precizeaza ca declaratia notariala emisa de Elena Schuster este falsa, din moment ce exista litigii pe rol. Cu toate acestea, Primaria Sectorului 1 a eliberat autorizatie de constructie, lucru care contravine legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.