Acasă Actualitate Un român a fost luat ostatic de teroriști în Algeria

Un român a fost luat ostatic de teroriști în Algeria

DISTRIBUIȚI

Update: MAE a confirmat, intr-o conferință de presă, că printre ostatici se află și cetățeni români, insa nu a precizat despre ce număr este vorba. ?óÔé¼?¿Sorin Sava, SRI: Unul sau mai mulți români au fost luați ostatici în Algeria, motiv pentru care la nivel national a fost constituita o celula de criza din care face parte si Serviciul Roman de Informatii, situatia fiind una "excepțională".

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că între țările din care provin cei 41 de ostatici străini din Algeria se află și România, relatează AFP. Abu al-Baraa a dat asigurări postuluide televiziune din Qatar că numărul "ostaticilor este în jur 41" și că aceștia provin din 11 țări, și anume Norvegia, Franța, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia și Germania.
Răpitorii vor retragerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gazelor, pentru a permite lansarea unor negocieri, a declarat el pentru Al-Jazeera.
"Cerem retragerea armatei algeriene pentru a permite lansarea de negocieri" cu privire la ostatici, a declarat acest răpitor.
El a adăugat că armata algeriană a tras în direcția instalației, rănind un ostatic japonez.
Purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că instituția sa verifică informația privind posibila răpire a unui cetățean român în Algeria.
"Verificăm, inclusiv prin Ambasada României în Algeria, informația apărută privind posibila răpire a unui cetățean român. În măsura în care vom avea informații suplimentare despre această informație, le vom comunica cât mai prompt", a declarat oficialul MAE
Autoritățile franceze au afirmat joi că "nu au confirmarea" prezenței unor cetățeni francezi în rândul ostaticilor din Algeria.
Forțele de ordine încercuiau joi o instalație în domeniul exploatării gazelor, în partea central-estică a Algeriei, unde o grupare islamistă cu legături Al-Qaida deține ostatici străini și cere oprirea intervenției militare franceze în Mali, o țară vecină.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.