Acasă Actualitate Uniforme albe pentru orasul tricolor

Uniforme albe pentru orasul tricolor

DISTRIBUIȚI

Intr-un oras in care bancile din parcuri sunt tricolore, in care stalpii de protectie de pe marginea drumurilor au si ei culorile Drapelului national, decizia Politiei Rutiere de a-si imbraca agentii de circulatie in alb nu putea trece neobservata si… necomentata. Gurile rele spun ca este un gest de revolta fata de situatia materiala din MI. Capitanul Ioan Pacurariu, seful Biroului Politiei Rutiere Cluj, dezvaluie insa -dedesubturile-: culoarea alba are o latura practica, uniformele -sunt mai vizibile, mai curate si dau politistului un plus de prestanta-.

Uniforma unica in tara

Nimeni nu s-a gandit ca noua uniforma a rutieristilor clujeni este unica in tara, cel putin la prima vedere, si, cu atat mai putin, ca aceasta modificare vestimentara va fi perceputa ca o forma de protest fata de conditiile oferite de minister. Cat despre ideea ca uniforma alba ar copia-o pe cea a politistilor maghiari, ei bine, asta chiar nu i-a trecut nimanui prin cap. Cu toate acestea, politistii Brigazii Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General de Politie au lansat -zvonul- ca rutieristii clujeni ar fi gasit prin aceste uniforme o forma de exteriorizare a nemultumirii.

-Le-am ales din ratiuni practice-

Referindu-se la acuzatia ca ar fi imprumutat modelul uniformei de la politistii unguri, cpt. Ioan Pacurariu, seful Biroului Politiei Rutiere Cluj-Napoca, neaga orice legatura dintre vestimentatia oamenilor din subordinea sa si cei din Politia maghiara. -Am considerat ca aceste camasi albe ies in evidenta, sunt mai vizibile, mai curate si dau politistului un plus de prestanta si autoritate prin eleganta lor. Este o uniforma de vara, mai eleganta, conforma cu Statutul politistului, care reglementeaza culoarea uniformei agentilor ca fiind alba sau gri-bleu-, spune cpt. Ioan Pacurariu. Tot domnia-sa precizeaza ca nu stie daca in restul tarii exista alte uniforme de acest gen sau daca modelul seamana cu cel maghiar, insa mentioneaza ca, deocamdata, doar politistii de la Biroul Municipal al Politiei Rutiere folosesc un astfel de echipament, care va reveni la modelul clasic, gri-bleu, o data cu venirea toamnei.

Surse din cadrul Politiei Rutiere Cluj-Napoca spun ca noile camasi sunt concepute si fabricate la Pitesti si ca singurul dezavantaj pe care il reprezinta este faptul ca se murdaresc foarte repede, din cauza prafului de pe strazi.

Albul nu place la Bucuresti

Prezenta elegantilor agenti in alb din Cluj i-a surprins neplacut pe sefii de la Bucuresti. Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Nicolae Berechet, seful inzestrarii si logisticii, a ordonat, imediat, revenirea la portul normal. El spune ca nu s-a cerut aprobarea pentru o astfel de vestimentatie si ca politistii clujeni nu pot fi imbracati altfel decat colegii lor din alte zone ale tarii. In plus, secretarul de stat Nicolae Berechet a lasat sa se inteleaga ca ofiterii care se fac vinovati de aceasta isprava ar putea fi sanctionati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.