Acasă Actualitate Unu din patru români recunoaște că s-a angajat pe „pile”

Unu din patru români recunoaște că s-a angajat pe „pile”

DISTRIBUIȚI

Nepotismele sunt încă la modă
Potrivit unui sondaj, 23,9% dintre români s-au angajat, cel puțin o dată, cu ajutorul relațiilor. Deși binecunoscutul sistem "PCR" (pile, cunoștințe și relații) este încă la modă, mai ales în provincie sau pentru posturile din sectorul de stat, sondajul, pentru care au fost înregistrați 2.756 de respondenți, a scos la iveală contrariul. 76% dintre intervievați au declarat că s-au angajat bazându-se pe forțele proprii. Mai nou, sistemul clasic de angajare prin "pile" a fost înlocuit de angajarea pe bază de recomandări. Deși ar părea unul și același lucru, diferența dintre cele două concepte este destul de mare.
Potrivit unui sondaj efectuat în perioada 26 – 27 august de site-ul de recrutare a forței de muncă BestJobs, 23,9% dintre români s-au angajat, cel puțin o dată, cu ajutorul relațiilor. Deși există o idee generalizată că "pilele" reprezintă singura posibilitate de angajare, mai ales în provincie sau pentru posturile din sectorul de stat, sondajul, pentru care au fost înregistrați 2.756 de respondenți, a scos la iveală contrariul. Faptul că 76% dintre intervievați s-au angajat bazându-se pe forțele proprii arată că recomandările, nepotismele și șpaga nu ar mai funcționa. O altă explicație ar fi că există prea puține persoane, dintre cele care au avut "aranjamente", care au decis să recunoască acest lucru, fie și sub protecția anonimatului. Totuși, fenomenul s-a diminuat pe măsură ce sectorul privat s-a dezvoltat, iar angajările prin "pile", în accepțiunea clasică, au scăzut foarte mult. În acest moment, marea majoritate a firmelor private nu își permit să angajeze lucrători neperformanți și nici nu tolerează astfel de practici. Sistemul clasic de angajare prin "pile" a fost înlocuit de angajarea pe bază de recomandări. Deși ar părea unul și același lucru, diferența dintre cele două concepte este destul de mare. Sistemul este cunoscut sub denumirea de networking, adică rețeaua de cunoștințe prin care circulă informația despre joburile și persoanele disponibile pe piața muncii.
Sistemul de relații promovează persoane lipsite de profesionalism, dar angajarea prin recomandări presupune găsirea candidaților potriviți solicitând ajutorul cunoscuților. Persoanele recomandate trec printr-un interviu la fel de riguros ca și candidații care aplică în urma anunțurilor. Această metodă de angajare se folosește în cazul domeniilor în criză de forță de muncă sau când este greu de găsit persoana cea mai potrivită pentru job. În general, companiile, când au un post liber, întâi caută în interiorul organizației o persoană potrivită sau apelează la recomandări interne și la CV-urile deja primite în trecut. Printr-o recomandare, persoanele care se ocupă cu procesul de recrutare din cadrul unei firme știu că poți afla mai multe despre candidat decât ar spune acesta pe parcursul interviului. Față de un candidat de la care are doar un CV, unul recomandat are avantajul că informațiile din CV sunt oarecum confirmate. În momentul în care competențele și profesionalismul au fost deja atestate de o persoană de încredere din companie, CV-ul persoanei în cauză nu mai urmează traseul clasic, ci ajunge direct pe biroul directorului. Scrisorile de recomandare nu sunt la fel de importante ca recomandările, deoarece în majoritatea cazurilor candidații își scriu singuri aceste scrisori, iar cei care ar trebui să le scrie de fapt doar le semnează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.