Acasă Actualitate Unul din doi copii stă cel mult o oră pe zi în...

Unul din doi copii stă cel mult o oră pe zi în compania părinților

DISTRIBUIȚI

49% dintre copii stau cel mult o oră în compania părinților, aproximativ o treime dintre părinți nu se joacă decât foarte rar cu cei mici, comunicarea dintre aceștia fiind redusă, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Gallup, la cererea Romtelecom.
Studiul stă la baza campaniei „Copil, caut timp. De petrecut cu părinții mei“, lansată ieri de companie, prin Fundația Romtelecom pentru români, cu sprijinul Asociației Telefonul Copilului și al site-ului www.copilul.ro.
„Cercetarea a fost inițiată în urma rapoartelor Telefonului Copilului, care au evidențiat în 2009 o creștere a numărului de apeluri realizate de copii doar pentru a comunica cu cineva“, a declarat Cristina Popescu, director relații publice Romtelecom, precizånd că scopul campaniei nu este să arate cu degetul spre părinții care nu acordă destul timp copiilor, ci să dea o månă de ajutor acestora.
Rezultatele studiului au mai arătat că doar 1 din 4 copii petrece mai mult de 5 ore cu părinții, într-o zi de weekend. Părinții a 38% dintre cei mici nu se joacă decât rar sau niciodată cu aceștia, chiar dacă această activitate este cea mai des menționată între preocupările copiilor în relația cu adulții.
Cele mai importante subiecte pe care copiii doresc să le discute cu părinții lor sunt școala (27%), planurile de viitor (10%) și problemele, sentimentele și dorințele (9%).
De asemenea, studiul a arătat că există diferențe considerabile între așteptările copiilor privind activitățile comune pe care și-ar dori să le aibă cu părinții și ceea ce se întâmplă de fapt. Astfel, așteptările care sunt mult mai mari decât experiența reală sunt legate de rezolvarea temelor, excursiile și joaca împreună.

Părinte sau finanțator?

„Mulți dintre adulții de azi sunt prea preocupați să fie părinți buni, responsabili, care oferă, dar uită să fie atenți la ce și-ar dori copilul să primească. Și nu pot afla ce își dorește acesta dacă nu petrec în mod activ și real timp cu el“, a arătat psihoterapeutul Anda Păcurar, adăugånd că părintele nu trebuie să fie doar un finanțator al copilului.
O parte dintre copiii care se simt singuri aleg să apeleze la Asociația Telefonul Copilului care oferă consiliere celor mici în situații dificile.
Studiul care a stat la baza campaniei a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de elevi din clasele I-VIII din mediul urban și rural.
CNA a decis, ieri, să aprobe difuzarea în regim de campanie noncomercială a spoturilor de promovare a campaniei „60 de minute din 10.080“, care are ca scop conștientizarea părinților și profesorilor cu privire la nevoia copiilor de atenție, comunicare și interacțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.