Home Actualitate Unul imparte pumni prin baruri, iar altul foloseste cantare dereglate

Unul imparte pumni prin baruri, iar altul foloseste cantare dereglate

DISTRIBUIŢI

Doi consilieri, unul de la Botosani si altul de la Brasov, care au acelasi numitor comun, adica provin din partidul de guvernamint, au reusit, in ultima vreme, sa se faca foarte remarcati. Probabil ca veti fi tentanti sa credeti ca acestia au iesit in evidenta prin munca depusa in slujba celor care i-au ales. Nici vorba. Consilierul Aghenitei s-a imbatat si a facut scandal, iar Constantin Mitran a fost descoperit ca foloseste in -firmulita- lui instrumente de masurare neverificate metrologic. Primul s-a ales cu 45 de zile inchisoare, fiind recidivist, iar cel de-al doilea a fost amendat de Biroul de Metrologie cu doua milioane de lei.


Consilierul Aghenitei recidiveaza

Consilierul municipal Emil Aghenitei a ajuns din nou in arestul Politiei, dupa ce miercuri seara s-a dat iar in spectacol. Dupa ce a baut prin mai multe crasme din municipiu, Aghenitei a ajuns in barul -No Problem-, unde a mai tras cateva pahare de tarie, pana ce a ajuns in stare de ebrietate. De la pahar la pahar, el s-a luat la harta cu alti consumatori, iar pana la bataie nu a fost decat un pas. Dovedindu-si inca o data caracterul, Emil Aghenitei a vrut sa le arate tuturor ca este cel mai tare. In urma bataii, mai multe pahare si scrumiere au fost sparte, iar unele scaune distruse. Ca sa-l linisteasca, angajatii barului au chemat Politia. Acuzat de tulburare a linistii publice, Aghenitei a fost urcat in duba si dus la sediul Politiei, iar joi a fost prezentat in fata instantei de judecata, care l-a sanctionat cu 45 de zile de inchisoare contraventionala.

Consilierul municipal Aghenitei nu este la prima abatere.

Dupa trei amenzi consecutive pentru acelasi lucru, scandal in locuri publice, Aghenitei a mai fost sanctionat in luna martie cu 45 de zile de inchisoare contraventionala, dar, uzand de prevederile legii, dupa zece zile de stat dupa gratii, restul i-au fost transformate in ore de munca in folosul comunitatii. Aventura de atunci se pare ca nu l-a linistit pe consilierul care, imediat dupa alegerile locale de anul trecut, se lauda ca el va face legea in Botosani.

Noua isprava il poate lasa pe Emil Aghenitei fara mandatul de consilier local obtinut in vara anului precedent. -In conditiile in care este arestat si va fi condamnat definitiv, pica automat din functie. Nici nu ar mai trebui sa ia Consiliul Local o hotarare. Prefectul este cel care il suspenda intr-un asemenea caz, prin emiterea unui ordin, ulterior Guvernul urmand sa adopte o hotarare in acest sens-, spune Valentin Guraliuc, presdintele comisiei juridice a Consiliului Local. Secretarul general al prefecturii, Gheorghe Munteanu, crede ca Aghenitei va scapa basma curata si de aceasta data: -Parerea mea este ca va ramane consilier, intrucat este vorba de inchisoare contraventionala si nu penala-.

-Cantarul functiona, care este fondul problemei?-

Un control metrologic la societatea Di Apollo Industria Carnii SA Ploiesti, al carei actionar majoritar este Constantin Mitran, consilier judetean din partea Partidului Social Democrat, a scos la iveala faptul ca aceasta folosea mijloace de masurare neverificate metrologic in termen. Conform prevederilor legale in vigoare, orice mijloc de masurare trebuie verificat o data pe an. Pentru deficienta constatata, societatea a fost amendata de catre inspectorii Biroului Judetean de Metrologie Legala (BJML) Prahova cu doua milioane de lei. In ceea ce priveste activitatea societatii pe care o conduce, Constantin Mitran declara: -Despre ce este vorba? Ca este un singur cantar amarat. Oricum este verificat saptamanal de angajatele mele. Este o indicatie idioata sa se verifice in fiecare an de cei de la Metrologie. Cantarul functiona, care este fondul problemei? Ca nu era bun? Era verificat de noi, dar nu-l verificasem la ei. Controalele astea anuale sunt facute asa, ca sa mai traiasca niste oameni, sa bage si ei in buzunare cateva sute de mii-.

-Sa-si vanda dumnealui…-

Directorul BJML Prahova, Alexandru Voicu, are o cu totul alta parere despre utilitatea verificarilor metrologice: -Daca dl Mitran isi verifica singur cantarele, atunci nu poate sa-si vanda decat dumnealui. Daca vrea sa vanda populatiei, trebuie sa-si verifice cantarele asa cum prevede legea, intr-unul din laboratoarele autorizate ale Biroului de Metrologie. Noi nu ne facem decat datoria. Nu noi dam legile. Cu siguranta trebuie sa facem astfel de controale. Daca ar fi corectitudine, s-ar reduce si numarul controalelor. Dar, din pacate, nu este asa. De exemplu, anul acesta, fata de anul trecut, a crescut numarul verificarilor metrologice cu 200%. Mai mult de jumatate din cei controlati au fost si amendati-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.