Acasă Actualitate Urmăriți în România pentru evaziune fiscală, soții Nemeș își construiseră un buncăr...

Urmăriți în România pentru evaziune fiscală, soții Nemeș își construiseră un buncăr împânzit de arme sub casa din America!

DISTRIBUIȚI

Cuplul de români arestați în SUA pentru apartenență la o mega grupare de evaziune fiscală cu produse petroliere din România, duceau o viață lipsită de griji înainte să fie arestați. Agenții federali au aflat că soții Nemeș își cumpăraseră cu banii fraudați din România o casă luxoasă, mașini și obiecte scumpe, dar trăiau cu teama producerii unui cataclism. Anchetatorii americani au descoperit la percheziții un buncăr amenajat la subsolul locuinței construită din lemn masiv, complet izolat de exterior prin uși groase de oțel care se închideau ermetic din interior. Acesta era complet mobilat și utilat, iar soții Radu și Diana Nemeș strânseseră acolo provizii de alimente cât să le ajungă să supraviețuiască mai multe luni sau chiar ani. Toate aceste date au fost prezentate de procurorul districtual la judecarea cererii de arestare preventivă, în vederea extrădării. Un judecător local a dispus arestarea soților Nemeș, care vor apărea din nou în fața instanței pe 22 mai, la debutul audierilor pe procedura extrădării.
Autoritățile americane au descoperit la percheziții și o adevărată colecție de arme de foc în domiciliul soților Nemeș, nu mai puțin de opt puști și pistoale, printre care și o pușcă de asalt, de timp militar, AR-15. Polițiștii au stabilit că românii dețineau armele ilegal, întrucât le expirase viza de ședere și nu mai aveau dreptul legal de a le deține.
În vârstă de 39 de ani, Radu Nemeș și soția lui, cu un an mai tânără, făceau parte dintr-o sectă religioasă, ”Ramtha School of Enghlightment”, iar potrivit cotidianului online Nisqually Valley News, membrii acestei grupări erau încurajați să construiască buncăre subterane pentru supraviețuire în caz de dezastru.
Din motivarea instanței de judecată care a emis mandat de arestare pe numele celor doi soți, pe 20 martie, reiese că cei doi români acuzați de spălare de bani au rulat sumele obținute din fraudă prin bănci din Dubai, retrăgându-le apoi în SUA. Ei au produs bugetului României un prejudiciu de peste 69 de milioane de dolari, prin neplata taxelor, iar cu banii proveniți din afaceri ilegale cu produse petroliere și-au construit o vilă luxoasă, și-au cumpărat mașini și bunuri scumpe, dar au investit și într-o afacere locală. În plus, și-au mai achiziționat alte două proprietăți imobiliare în zonă. Magistrații din Yelm, Washington, au reținut în documentele Curții că Radu și Diana Nemeș au achiziționat un procent de 67% din acțiunile unei societăți specializate în producerea și desfacerea de vinuri, Eagleview Hill, LLC, deținând o vie, un magazin  de vinuri și un bar în Yelm. Autoritățile federale au mai stabilit că soții Nemeș au băgat bani în afacere tocmai pentru a obține o viză E-2, pentru oamenii de afaceri care nu au cetățenie americană, dar au investit în SUA un procent majoritar într-un business. Încercarea lor a eșuat.

Avocata Dianei Nemeș susține că aceasta este victima ”unui guvern corupt” din România

La audierile preliminare pentru arestarea preventivă în vederea extrădării, avocata Dianei Nemeș a cerut eliberarea pe cauțiune a acesteia, spunând că este însărcinată în cinci luni și mai are doi copii acasă, în vârstă de 6 și 9 ani. Judecătoarea Karen Strombom a respins solicitarea, explicând în motivare că acestea nu reprezintă ”circumstanțe speciale, așa cum sunt prevăzute de legea penală.” Instanța a stabilit că centrul federal de detenție în care se află Diana Nemeș ”are posibilitatea de a-i asigura asistența medicală necesară unei femei gravide, existând posibilitatea consultului periodic prenatal prin intermediul unui medic obstetrician. Mai mult, gravidei i se asigură și vitamine prenatale, iar starea sa de sănătate este monitorizată. În momentul în care deținuta se apropie de momentul nașterii, polițiștii se ocupă de transportul acesteia la spital”. Mai mult, cei doi băieți ai cuplului se află în acest moment în custodia Departamentului de Protecție al Familiei și Copilului din statul Washington.
Avocata Martha Boersch a spus că autoritățile române nu au trimis suficiente dovezi din care să rezulte implicarea femeii în infracțiunile de spălare a banilor. ”Diana Nemeș a fost arestată în apropierea locuinței sale, unde a stat chiar de la venirea în SUA. De când s-a aflat aici, ea nu s-a străduit să se ascundă sau să-și schimbe identitatea, deși știa că autoritățile române se află în urmărirea ei”. Avocata Dianei Nemeș a încercat să-și scape clienta, spunând și că într-o țară profund coruptă ca România, clienta ei nu va avea parte de o judecată dreaptă, în condițiile în care este acuzată pe nedrept!
”Ea are încredere în sistemul judiciar american, sperând să obțină protecția acestuia împotriva unor acuzații nesusținute de dovezi, cu riscul de a fi trimisă la închisoare în România, o țară unde sistemul judiciar este cunoscut ca fiind corupt” a spus avocata  Martha Boersch. Delictele reținute împotriva Dianei Nemeș nu sunt de natură violentă, ci financiară.”Într-adevăr, sunt acuzații de evaziune fiscală într-o țară cu un guvern cunoscut ca fiind corupt” a subliniat avocata româncei.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.