Acasă Actualitate Urmează Vama Albița!

Urmează Vama Albița!

DISTRIBUIȚI

Fenomenul curățeniei în vămile devenite de-a lungul anilor fabrici de făcut bani pentru politicieni, instituții și partide nu se oprește la Siret și Stamora Moravița. Acțiunea pe care o vedem desfășurată spectaculos astăzi la televizor a început încă din vara anului trecut, așa cum a precizat și Traian Băsescu, și ea vizează toate punctele vamale unde s-a constatat o situație materială mai mult decât înfloritoare a polițiștilor de frontieră și a vameșilor care-și desfășurau activitatea în aceste zone. Surse oficiale ne-au informat că următoarea vamă pe lista descinderii anchetatorilor de la DNA și a mascaților este vama Albița din județul Vaslui, unde s-a lucrat la fel ca și la Siret sau la Stamora Moravița. Astfel, în toamna lui 2010 s-a montat la vama Albița aparatură nouă de scanat. Cu această ocazie li s-a transmis tuturor lucrătorilor din vamă să nu miște din loc noua aparatură sosită de la București întrucât este extrem de sensibilă și se poate deregla la cea mai mică mișcare. Odată cu aparatura nou-sosită și-a făcut apariția și un vameș nou, despre care s-a zvonit că este chiar nepotul unui secretar de stat de la Finanțe, venit la Albița mai mult în trecere, pentru vechime în domeniu, întrucât vizează, cum altfel, un post mai bun în altă parte. Activitatea noului coleg de la vamă nu a stârnit niciun moment suspiciunea colegilor săi, singurul semn de întrebare apărând odată cu intervenția-fulger de la vama Siret. De atunci, vameșul-nepot de secretar de stat nu a mai venit la serviciu, situație care  s-a lăsat cu fiori reci pe spinările lucrătorilor vamali de la Albița.
Potrivit acelorași surse, vameșii au apelat la ajutorul colegilor de la poliția de frontieră pentru a da de urmele colegului lor în baza de date a Ministerului de Interne. Stupoare! Vameșii și polițiștii de frontieră de la Albița au constatat că fostul lor coleg nu există, cel puțin sub numele sub care l-au cunoscut ei și sub care a fost angajat în vamă. De-atunci, toți aceștia se trezesc în fiecare dimineață, după modelul Vanghelie, așteptåndu-se să le bată mascații la ușă. Ce-i drept, au și la ce să bată. Potrivit presei locale, vameșii din Albița îi concurează cu succes pe colegii lor de la Siret sau Stamora Moravița, måndrele lor vile putåndu-se clasa cu brio pe un loc fruntaș într-o competiție națională ad-hoc.
Nu este lipsit de interes nici faptul că șeful vămii Albița, Emil Bordeianu, fratele deputatului-violator Dan Bordeianu, a fost dat afară din serviciul vamal în urmă cu cåțiva ani fiind acuzat de implicare în traficul cu alcool.
Oricum, această demitere pare să nu-l fi afectat prea tare, din moment ce a revenit în 2008 pe cai și mai mari, chiar șef de vamă la Albița, post care-i priește, dacă luăm în considerare vila care a răsărit peste noapte pe terenul făcut cadou de fratele său, deputatul-violator Dan Bordeianu. Nici vilele colegilor săi din vamă nu sunt de lepădat, iar imaginile apărute în presa locală vorbesc de la sine. Ba am putea spune că vorbesc prea mult, dacă luăm în considerare declarația președintelui care a afirmat că această campanie de curățare a vămilor a pornit tocmai de la informațiile oferite de servicii în legătură cu vilele și cu luxul ostentativ al vameșilor, niște bugetari sărmani pe umerii cărora plångeau și televiziunile mogulilor și liderii de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.