Acasă Actualitate USR: Frăţia PNL – PSD a blocat Măsura 3 pentru că acoliţii...

USR: Frăţia PNL – PSD a blocat Măsura 3 pentru că acoliţii de partid nu pot fura banii

DISTRIBUIȚI

De 6 luni de zile, guvernul PSD – PNL nu este în stare să lanseze Măsura 3 de sprijin pentru IMM-uri pentru că acoliţii celor două partide nu pot fura banii prin firmele de casă.

Măsura 3, care ar fi trebuit să fie un sprijin pentru IMM-uri, este amânată din nou, deşi problemele legale sunt rezolvate, iar negocierea cu Comisia Europeană este finalizată.

Măsura 3 a fost lansată de guvernul Orban încălcând regulamentul european şi fără nicio finanţare, dar miniştrii USR Cristian Ghinea şi Claudiu Năsui au refăcut programul şi au negociat cu Comisia Europeană acceptarea plăţilor. Această măsură era pusă în dezbatere publică atunci când USR a fost scos de la guvernare, dar a fost blocată după instalarea noului guvern PSD-PNL.

„Anul trecut era scandal în fiecare zi legat de măsurile promise de PNL în campanie electorală, dar care nu aveau nicio finanţare. Ceea ce s-a numit „Măsura 3″ a fost fraudată de grupurile de smecheraşi care mişună în jurul ministerului Economiei şi pretind că reprezintă mediul de afaceri. Am avut de ales între a continua sau nu o fraudă din bani europeni, care de altfel este la DNA sub investigaţie. Am mutat banii pe măsura 2 care fusese lăsată cu un gol imens de finanţare. Astfel am reuşit să plătim mii de firme oneste a căror greşeală nu a fost alta decât că au avut încredere în statul român”, spune Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

Potrivit actualului ministru MIPE, Dan Vâlceanu, Măsura 3 a fost amânată de Nicolae Ciucă la cererea lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, care a propus schimbarea criteriilor de selectare a firmelor.

„Am fost singurul partid care la guvernare nu s-a asociat cu organizaţii dubioase făcute ca să traficheze sugative de bani publici influenţă la guvernare. Jianu, Cumpănaşu – ăştia sunt invenţii ale sistemului ca să acopere tot terenul şi să sugă banii publici. Am construit PNRR în consultări publice largi, cu organizaţii veritabile. Vom continua să construim cinstit”, spune Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.