Acasă Actualitate USR nu mai merge la consultările de formă de la Cotroceni

USR nu mai merge la consultările de formă de la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat că Biroul Naţional al partidului a decis ca reprezentanţii formaţiunii să nu participe la consultările de la Palatul Cotroceni convocate de preşedintele Klaus Iohannis.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Cioloş i-a reproşat lui Iohannis că „şi-a abandonat” rolul de mediator şi că s-ar fi poziţionat „ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii”.

„Din punctul nostru de vedere, consultările sunt un simulacru, cu un rezultat dinainte cunoscut şi participarea noastră nu ar face decât să legitimeze aceasta mascaradă. Respectăm rolul instituţiei prezidenţiale, însă, din păcate, constatăm că preşedintele Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor, ci s-a poziţionat ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii PSD-PNL-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care, din acest moment, va deţine întreaga putere în statul român şi ştim ce s-a întâmplat când PSD s-a mai aliat cu PNL, care au fost efectele asupra funcţionării statului. USR va conduce, din acest moment, opoziţia la acest bloc anti-reformator, pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern”, a mai spus liderul USR.

Cioloş a precizat că nu va vota „un Guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat legile Justiţiei şi care a gazat cetăţenii români pe 10 august”.

„Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranţă de reformă a Justiţiei şi legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache şi Nicolicea. USR devine principalul partid de opoziţie şi singurul partid care apără valorile democratice, europene şi autentic liberale. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României şi Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de care ar trebui să beneficieze românii chiar vor ajunge să finanţeze proiecte de modernizare aşa cum prevăzute în PNRR şi că acei bani nu vor ajunge în buzunarele clientelei PSD şi PNL”, a adăugat Dacian Cioloş.

Liderul USR regretă situaţia actuală şi că s-a aşteptat atâtea luni „în criză politică” pentru a se ajunge „la o soluţie împotriva românilor, soluţie pe care preşedintele Iohannis o cauţionează cu totul şi mai dă o şansă PSD”.

Potrivit lui Cioloş, printre priorităţile USR se numără: limitarea pandemiei, găsirea de soluţii pentru reducerea facturilor la curent şi gaze şi începerea reformelor din PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.