DISTRIBUIȚI

În anul 2016 prin ordonanța de urgență nr. 79, printre incompatibilitățile pentru managerii și membrii comitetelor directoare de spitale prevăzute în legea 95/2006, a fost introdusă și cea privind „desfășurarea de activități didactice sau de cercetare științifică finanțate de către furnizori de bunuri și servicii ai spitalului respectiv”. Ieri v-am prezentat cazul directoarei medicale Nicoleta Berbec de la Spitalul Colțea care a încasat pe toată durata contractului de administrare pe care îl are încheiat cu managerul Mircea Lupușoru conform art.181 din L95/2006, sume importante pentru activitate didactică de la marile companii farmaceutice care figurează și printre furnizorii spitalului Detalii AICI.
Am verificat și alți directori medicali din capitală dar aceștia nu figurează printre cei care au incasat bani de la firmele de medicamente pe timpul mandatului, ceea ce arată că aceștia au cunoscut legea și nu au încălcat-o. Cu Nicoleta Berbec, situația e cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta se laudă mereu colegilor cu vecinul său Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare din CSM, care i-ar da sfaturi juridice. După cum se vede, Berbec a luat banii de la Big Pharma fără să-l consulte pe Netejoru iar acum, contractul ei de administrare este încetat conform articolului 184 din legea 95/2006, „la apariția unei situații de incompatibilitate sau conflict de interese prevăzute de lege”.
Cum contractul de administrare se semnează cu managerul și nu cu spitalul, singurul care este îndrituit și obligat de lege să constate încetarea este Mircea Lupușoru.
Însă este greu de crezut că managerul Lupușoru, greu încercat de conflictul cu medicii din secția de Medicină Internă, va respecta legea după ce prietena lui, Nicoleta Berbec, l-a susținut mereu, inclusiv în conflictul cu medicii din secția Medicina Internă în fața Primarului General, Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.