Acasă Actualitate USR l-a propus pe Cioloș premier

USR l-a propus pe Cioloș premier

DISTRIBUIȚI

Deși Dan Barna a spus că nu există niciun impediment real ca președintele să îl nominalizeze din nou pe Ludovic Orban premier, USR l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru la consultările de la Cotroceni. Dan Barna a precizat că delegația USR a cerut să se facă pași pentru declanșarea alegerilor anticipate, iar dacă nu se poate, următorul guvern să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Președintele nu agreează și va respinge orice variantă de premier PSD”, a anunțat Barna.

Liderul USR a precizat că, în cazul în care nu vor fi anticipate, USR vrea să facă parte din viitorul Guvern și vizează Ministerul Justiției și alte ministere.
„I-am transmis poziția USR: alegerile anticipate sunt soluția morală, normală și etică în momentul de față. În caz contrar vom avea o guvern care nu poate să guverneze. (…) I-am făcut două cereri foarte clare în scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează anticipatele: să se asigure că premierul va avea în programul asumat OUG pentru alegerea în două tururi a primarilor și USR să facă parte efectiv din Guvern”, a precizat Barna.

El a spus că USR a făcut și o propunere de premier – Dacian Cioloș.
„A luat act de propunerea noastră, a spus că va analiza și intenționează ca în această seară să facă o primă nominalizare, obiectivul fiind de a avea anticipate”, a explicat Barna.

Dan Barna a apreciat că sunt peste 50% șanse pentru declanșarea anticipatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.