Acasă Actualitate Varianta indiană e atât de contagioasă că pandemia s-ar putea termina mai...

Varianta indiană e atât de contagioasă că pandemia s-ar putea termina mai repede decât ne așteptăm

DISTRIBUIȚI

Varianta indiană a virusului SARS-COV 2, numită și delta, este atât de contagioasă încât o persoană pozitivă poate infecta în două luni 290.000 de persoane, după cum a explicat coordonatorul CNCAV, colonelul Gheorghiță, medic infecționist.
Pe 24 august erau confirmate de INSP în România ca infectate cu varianta Delta 450 de persoane, desigur numărul real fiind mult mai mare. Dacă numărul de 290.000 este realist, până pe 24 octombrie, cum purtatul măștii și vaccinarea nu plac la 70% dintre români întreaga populație a României ar putea fi deja infectată cu SARS-COV 2 și desigur că pandemia se va opri.

Fără să ofere justificări, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, și-a exprimat opinia despre momentul în care vom scăpa de pandemie.
Specialistul în boli infecţioase a răspuns la întrebarea momentului și a spus că iarna aceasta ar fi sfârşitul pandemiei COVID-19:

„Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).
Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie”, a dezvăluit dr. Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, duminică, la emisiunea „De-a viaţa ascunselea”, de la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.