Acasă Actualitate Vezi cum modifică Ministrul Justiției normele privind Registrul Comerțului

Vezi cum modifică Ministrul Justiției normele privind Registrul Comerțului

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a dispus, miercuri, punerea în dezbatere publică a proiectului de ordin pentru modificarea şi completarea normelor metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor.

Prin Ordinul Ministrului Justiţiei se elimină unele formalităţi care nu mai prezintă utilitate în condiţiile în care informaţiile sau înscrisurile pot fi obţinute din baza de date a Registrului Comerţului sau prin mecanisme de colaborare interinstituţională, unele dintre aceste formalităţi putând constitui chiar şi impedimente în procedura de transpunere a Directivei Digitalizare.

Acesta reprezintă prima etapă ce precede şi pregăteşte reforma legislativă a reglementării primare prin care se va transpune, în legea română, Directiva Digitalizare şi care va permite constituirea şi înregistrarea în integralitate pe cale electronică a societăţilor, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la ghişeu în nicio etapă a procesului de înfiinţare.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București sau pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro, precum şi la adresa juridic@onrc.ro.

Proiectul de ordin poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.