Acasă Actualitate Viceprimarul din Galați în conflict de interese

Viceprimarul din Galați în conflict de interese

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către COSCA RADU, viceprimar al Municipiului Galați.

Cosca Radu a încalcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativa, întrucât, în perioada exercitarii mandatului de viceprimar a participat la deliberarea și adoptarea Hotarârilor Consiliului Local al mun. Galați din datele de 28.03.2013 și 09.05.2013 privind majorarea contribuției C.L. Galați ca membru fondator al Fundației ‘Andreiana Juventus’ de la 12.000 lei/an la 189.000 lei/an respectiv de la 12.000 lei/an la 200.000 lei/an (fundație în cadrul careia persoana valuata deține calitatea de membru și funcția de președinte începând cu data de 05 februarie 2013).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004 potrivit caruia ‘Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritații publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […]; o asociație sau o fundație din care fac parte’, dispozițiile art. 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004 potrivit căruia ‘Consilierii județeni și consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea oi adoptarea de hotarâri daca au un interes personal în problema supusa dezbaterii. În situațiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali și consilierii județeni sunt obligați să anunțe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectiva. […]’ precum și dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 potrivit căruia ‘Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local. (Hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispozițiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanța de contencios administrativ. Acțiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată’.

Foto: expresstv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.