Acasă Actualitate Video: Intervenție promptă a ofițerilor de la Otopeni într-o cursă Tarom unde...

Video: Intervenție promptă a ofițerilor de la Otopeni într-o cursă Tarom unde o femeie care nu vorbea decât araba a devenit agresivă cu echipajul

DISTRIBUIȚI

Scandal urmat de intervenţia ofiţerilor de securitate într-un avion al Tarom, care urma să decoleze joi din Bucureşti către Cairo. Deși pasagerii au încercat să vocifereze invocând faptul că femeia avea și un copil de aproximativ 10 ani cu ea, ofițerii de intervenție au respectat procedurile din cadrul nivelului de alertă instituit de SRI, respectiv „precaut” și au executat misiunea fără emoții. Totul a început după ce o femeie de origine arabă, care nu vorbea engleză ar fi refuzat să se mute din dreptul ieşirii de urgenţă şi ar fi blocat zona cu bagaje. La un moment dat, femeia ar fi scuipat un membru al echipajului, motiv pentru care comandantul a decis debarcarea femeii. Peste 150 de călători au asistat la momentul în care o familie a fost evacuată de la bordul aeronavei, după ce o pasageră din Maroc a scuipat o însoţitoare de zbor şi apoi a refuzat să părăsească aeronava. “În avion am înţeles că o doamnă care şedea lângă ieşirea de urgenţă şi care nu vorbea engleza nu înţelegea sau nu dorea să primească instrucţiunile cu privire la regulile de ieşire de urgenţă. Câteva minute mai târziu, securitatea a venit, i-a solicitat paşaportul şi i-a cerut părăsească aeronava, spunand că aceasta a fost decizia căpitanului”, povesteşte pe Facebook Viorica Hagagg, unul dintre pasagerii cursei respective. Conflictul a escaladat după ce a intervenit şi bărbatul femeii, care a fost luat pe sus de pe scaunul pe care refuza să îl elibereze.
TAROM a explicat situația “În situaţia de faţă menţionăm următoarele: Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instructiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor. Pasagerilor aflati în apropierea ieşirilor de urgenţă li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili să îl înţeleagă. În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea si nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodata mentionăm ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat şi a refuzat să se identifice. Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor in vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare. Menţionăm ca pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiteram faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, priorităţile esenţiale rămân siguranta şi securitatea pasagerilor, a zborului şi a echipajului” au precizat reprezentanţii Tarom.

Foto: Viorica Hagagg Facebook

Publicată de Viorica Hagagg pe Miercuri, 17 iulie 2019

Publicată de Viorica Hagagg pe Miercuri, 17 iulie 2019

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.