Acasă Actualitate Video: Penibila Firea i-a oferit primăriței Madridului un cadou pe care s-au...

Video: Penibila Firea i-a oferit primăriței Madridului un cadou pe care s-au chinuit să-l scoată din cutie cinci oameni

DISTRIBUIȚI

După ce a participat ieri la Forumul Mondial privind Violența URBANĂ (nu rurală!) în Madrid unde toată lumea era îmbrăcată office iar ea a fost singura ce purta costum popular după modelul oficialilor din țările africane care vin prin Europa în haine tradiționale, Firea a gafat din nou.

Cinci oameni s-au chinuit aproape 2 minute ca să desfacă un cadou adus de Gabriela Firea pentru primarul Madridului, Manuela Carmena. Vaza oferită de primarul Gabriela Firea era învelit in două rânduri de hârtie care acopereau o cutie urâtă de carton, murdară și lipită cu bucăți de bandă adezivă. Informația apare pe pagina de Facebook a jurnalistului Felix Damian, care a postat și o înregistrare video a momentului.

#FirealaMadrid ! 5 oameni se luptă cu o cutie de carton.Gafă diplomatică la Madrid! AGAIN!5 oameni s-au chinuit aproape 2 minute ca să desfacă un cadou pentru primarul Madridului, Manuela Carmena.Obiectul de artă (o vază) oferit de primarul Gabriela Firea era învelit in două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie urâtă de carton, murdară și lipită cu bucăți de bandă adezivă.Întâlnirea de la primaria Madridului a fost gestionată de Ambasada României, a cărei conducere a fost mult mai preocupată de cenzurarea presei, decât de evitarea unor situații penibile de protocol precum aceasta.Și asta nu e tot!Pare incredibil pentru o țară europeană ca România, dar șeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa, adică pe subsemnatul și pe @annamariadamian .Să se știe! Nu ne-a chemat nimeni! Am aflat noi, în ciuda eforturilor Ambasadei de a ne ascunde orice activitate de interes public în care sunt implicate autoritățile României!Bineînțeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaților români (purtători de valize diplomat), antrenați doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetățenilor. Vezi cazul încă nesoluționat al fostului purtător de cuvinte al Ambasadei de la Madrid!Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedește încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenței și cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare.Uitați-vă la acest clip, ca să înțelegeți de ce nu se dorește presă la astfel de întâlniri la care „se muncește mult”.PS: Chiar era nevoie de o delegație de 21 de oameni la semnarea unui simplu acord de colaborare? #jurnalism #spania

Publicată de Felix Damian pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Ce a mai scris Felix Damian pe Facebook:

Întâlnirea de la primaria Madridului a fost gestionată de Ambasada României, a cărei conducere a fost mult mai preocupată de cenzurarea presei, decât de evitarea unor situații penibile de protocol precum aceasta.
Și asta nu e tot!

Pare incredibil pentru o țară europeană ca România, dar șeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa, adică pe subsemnatul și pe Annamaria Damian.

Să se știe! Nu ne-a chemat nimeni! Am aflat noi, în ciuda eforturilor Ambasadei de a ne ascunde orice activitate de interes public în care sunt implicate autoritățile României!

Bineînțeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaților români (purtători de valize diplomat), antrenați doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetățenilor. Vezi cazul încă nesoluționat al fostului purtător de cuvinte al Ambasadei de la Madrid!

Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedește încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenței și cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare.

Uitați-vă la acest clip, ca să înțelegeți de ce nu se dorește presă la astfel de întâlniri la care „se muncește mult”.

PS: Chiar era nevoie de o delegație de 21 de oameni la semnarea unui simplu acord de colaborare?

3 COMENTARII

  1. O toapa care nu se dezminte !…Cum este posibil sa te prezinti la ceremonia protocolara la care a participat si Primarita Madridului , cu un ” cadou ” , intr-o cutie de carton ordinar , legata cu ” scoch ” , si cu trei randuri de ambalaj ordinar , pe care …” asistentii ” la ceremonie , in numar de 4 , s-au chinuit , pret de cateva zeci de secunde , sa scoata ” vaza ” de flori …ordinara si banala , folosind si un ” cutter ” , din cutia in care fusese ambalata de …fabrica producatoare ?! . Neamurile proaste si lumpen-proletariatul nu se dezminte !si ne face de ras , peste tot unde mai suntem primiti ” oficial ” , in Europa , dar si aiurea!…Afara de faptul ca si-a sustinut ” speach ” -ul , in limba spaniola , jalnica noastra Primarita Generala , dupa calificativul.pe care si l-a acordat singura , mai demult , nu se deosebeste prea mult de ..” .proasta natiei ” , in prezent PM., cu numele de ” inventar ” , …. V. V. DANCILA ! …Observati de altfel cred ca , pe aceasta nu o mai primesc ” oficial „, decat tarile musulmane !…Europa a …” terminat ” invitatiile , pentru o astfel de analfabeta institutionala !…

  2. dar vaza este vreun simbol al Bucurestiului ?… e vreo copie de pe vremea lui Vald Teps, sau din hrubele de la PAlatul Domnesc ?..sau cat a costat aceasta vaza facuta de vreun artist ceramist si cu cat a decontat-o primaria ?….delegatie de 21 de persoane ???…va dati seama ce specialisti au fost acolo si ce volume de invataminte vor scrie ei
    pt a fi aplicate si in urbea noastra ??!!..Doar pasajele subterane le-au atras atentia ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.