Acasă Actualitate Vîntu a început să dea rateuri și amestecă puterile în stat

Vîntu a început să dea rateuri și amestecă puterile în stat

DISTRIBUIȚI

De la extaz la agonie
După prezentarea, luni, de către procurori a materialului de urmărire penală pentru trimiterea sa în judecată, escrocul Sorin Ovidiu Vîntu a îmbrăcat altă haină decât cea a aroganței care-l caracterizează și a devenit un umil om de afaceri hăituit de „organele represive ale statului“ a căror funcționare este reglementată de Legea Supremă. Văzând că toate portițele de scăpare i se închid succesiv și în sfârșit ar putea ajunge după gratii, SOV s-a metamorfozat. A devenit din vânător, vânat. Din matroană, fecioară neprihănită. Până și obiceiul de a nu transmite mesaje prin structurile sale de propagandă media i-a devenit străin. Astfel, escrocul de Deltă-Otopeni-Paris, după domiciliile pe care îi place să le schimbe, s-a plâns aseară, în direct la iRealitatea TV, că este o victimă, un om de afaceri pe care „statul polițienesc“ numit România îl atacă din toate părțile și nu îl lasă să dea de mâncare la miile de angajați pe care îi are. Mai mult, principiul separării puterilor în stat se pare că nu a fost însușit de Vîntu în școala vieții de la penitenciarul din Bacău. De data aceasta, el a încercat să coboare ștacheta și să nu se mai bată cu Traian Băsescu, înfierând serviciile speciale românești. Cu precădere, serviciul care îi stă cel mai tare în coaste escrocului FNI este Serviciul Român de Informații (SRI). Într-o încercare patetică de a-și scuza infracțiunile, Vîntu a încercat să sară la jugulara capilor SRI, directorul George Maior și prim-adjunctul său, Florian Coldea. Turbat de setea răzbunării pe această instituție care apără interesele statului român și care a adus dovezi ale escrocheriilor sale ordinare, „Nuș“ a început să dea rateuri specifice unui om vinovat, care aude în urechea interioară zdrăngănitul cătușelor. În primă instanță, SOV a făcut un autodenunț cum că ar fi complotat „activ“ la suspendarea lui Băsescu din 2006. „În 2006, extrem de iritat după o declarație făcută de Băsescu, în legătură cu un presupus furt de la Banca Agricolă, am început un demers de suspendare a președintelui Băsescu, pentru că de atunci se dovedea a fi deosebit de periculos. Atunci am început un lobby activ pentru suspendarea președintelui“, a recunoscut pușcăriabilul Vîntu. Cu alte cuvinte, a recunoscut că lucra „activ“ la uzurparea instituției prezidențiale doar pentru o declarație pe care, în cazul în care nu era vinovat și o putea proba, o putea considera calomnie și putea merge în instanțe pentru reabilitarea numelui său. În schimb, el a ales să pericliteze întregul mers al lucrurilor în politica românească și să lucreze prin „rețeaua Vîntu“, oamenii cumpărați sau ajunși în funcții-cheie prin trafic de influență, la suspendarea președintelui Băsescu.

Suspendare contra „servicii“

Mai mult, autodenunțul pasibilului de pușcărie a continuat prin destăinuirea adevăratului motiv pentru care dorea să-l suspende pe președinte: lesă pentru serviciile secrete, care i-ar fi putut dejuca mânăriile. „Nu suspendarea în sine mă interesa, ci trecerea serviciilor de informații și a Parchetelor sub control parlamentar. Modul în care abuza de aceste instituții domnul Băsescu se vedea de pe atunci a fi extrem de periculos. Domnul Băsescu m-a rugat atunci să încetez cu acest lobby. Am discutat cu toată lumea care avea posibilitatea să decidă suspendarea sa, venind cu argumente extrem de clare și precise: partide parlamentare, oameni de afaceri“, a continuat „Nuș“.

„Nuș“tie principiul separării puterilor în stat

Aceste declarații confuze nu fac decât să demonstreze o stare de disperare a unui vinovat asupra unei anumite fapte care i se impută. Dacă ar fi avut mai multă cultură generală sau habar despre cum funcționează un stat democratic, precum cel pe care tot îl invocă acest escroc ordinar, el ar fi știut că sintagma „separației puterilor în stat“ are la bază conceptul introdus de iluminiștii francezi potrivit căruia statul trebuie divizat în diferite compartimente care să aibă responsabilități separate și independente. În concluzie, statul democratic funcționează pe căprării, ca să fim mai expliciți. Astfel, ingerința puterii legislative sau executive în cea de-a treia putere în stat, reprezentată de cea judecătorească, ar fi un grav act de disfuncționalitate care ar arunca România în haos. Evident, haosul pe care dorește să-l instituie pentru a prelua prin cei „150 de oameni“ controlul complet al statului. Îi amintim domnului „Nuș“ că SRI și SIE sunt sub control parlamentar, fiind chiar constituite comisiile parlamentare în fața cărora aceste instituții prezintă rapoarte periodice, iar șefii pot fi convocați oricând pentru audieri. De asemenea, îi amintim escrocului că Parlamentul reprezintă puterea legislativă, care nu se poate interfera cu cea judecătorească, de care aparțin Parchetele. Probabil că „Nuș“ a crezut că dacă poate să transforme o parte a celei „de-a patra puteri din stat“, în speță o parte a presei, în propria-i mașină de propagandă a intereselor sale, așa poate face și cu cele trei paliere de funcționare a statului de drept.

Agentul electoral „în adormire“

Acesta a mai spus că după negocieri cu Băsescu „s-a inactivat, ca urmare a unei înțelegeri cu domnia sa“, folosind un termen specific fostei sale preocupări de informator al Securității. Continuând sarabanda destănuirilor în genul serial ca la OTV, Vîntu a dat de înțeles că și de această dată se află în spatele demersurilor opoziției, reprezentată de Victor Ponta și de Crin Antonescu, care cer din nou suspendarea președintelui Băsescu. Se pare că „prostănacul“ se schimbă, da’ „relaxarea la SPA“, ba. După toate aceste dezvăluiri senzaționale, Vîntu a mai declarat o inepție: „Băsescu nu va mai sta mult acolo, maxim 2014“. Îi reamintim iarăși escrocului cu nume de crivăț răsăritean că Traian Băsescu nici nu mai poate sta mai mult de 2014 la Cotroceni, deoarece actuala Constituție, acel cumul de legi și reglementări supreme de care el nu are habar, nu permite ca o singură persoană să aibă mai mult de două mandate la cârma României. Bineînțeles, cu excepția „revoluționarului roșu“, Ilici Iliescu, cel care a ajuns la putere în urmă cu 20 de ani pe tancurile trădătorului kaghebist, Nicolae Militaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.