Acasă Actualitate Vintu a mintit candid completul de judecata!

Vintu a mintit candid completul de judecata!

DISTRIBUIȚI

Vintu a incercat si cu judecatoarea Tribunalului Bucuresti preferata lui manevra: "dezinformare, manipulare si multa candoare" dar nu i-a mers. Astfel, la termenul de judecata din 17 decembrie, judecatoarea a constatat ca la dosar au fost depuse documente medicale provenite de la o clinica din Viena, Austria.

“Data trecuta mi-ati depus o serie de documente care atesta starea de sanatate a pacientului Vantu. Va rog sa imi depuneti originalele. Am observat ca, medicul din Viena, care cere ca domnul Vantu sa mearga, sa se interneze acolo este de specialitate obstetrica si ginecologie”, a spus doamna judecator. Candid(probabil fara vreo legatura cu candidoza ginecologica), Vintu intervine fara ca judecatorul sa-i acorde cuvantul: “El este seful clinicii unde am fost internat”. Dupa un timp i se da cuvantul si lui SOV care repeta:“In primul rand trebuie sa imi cer scuze fata de incidentul de la sedinta de data trecuta. Am avut o atitudine nepotrivita. Imi cer scuze, chiar mi s-a facut frica.In al doilea rand. Profesorul Husslein este seful clinicii la care am fost internat. "

La termenul de vineri, 7 ianuarie 2011, judecatoarea a constatat ca doctorul ginecolog Peter Husslein, cel care a semnat concluziile medicale care atestau ca Vintu ar avea probleme cardiace, nu este de fapt seful clinicii din Viena, asa cum a sustinut SOV la termenul precedent, astfel incat a mentinut interdictia acestuia de parasire a tarii.
Pentru conformitate, faptul ca seful clinicii Rudolfinerhaus nu este ginecologul Peter Wolf-Husslein se poate afla direct de pe pagina de internet a clinicii
 
Asa cum relatam in articolul nostru din 14 septembrie 2010,  avocații lui Sorin Ovidiu Vîntu au incercat si la recursul la mandatul de arestare sa foloseasca dupa cum dezvaluia atunci colegul nostru Dan Badea :"un certificat medical semnat, conform surselor noastre, de un renumit cardiolog, care i-a ales lui SOV un diagnostic din afara listei celor care permit tratarea în rețeaua medicală a penitenciarelor din România. Modul în care a fost obținut acest document arată că SOV nu s-a așteptat să fie arestat, pentru că dacă ar fi anticipat mutarea procurorilor ar fi fost deja pregătit s-o contracareze. Or, demersurile pentru obținerea certificatului au fost declanșate imediat după ce instanța a decis, vineri noaptea, arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Astfel, câteva ore mai târziu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vîntu, Ion Eftime, a plecat la Viena cu misiunea de a obține „scutirea medicală“ de la un medic din cadrul clinicii private Rudolfinerhaus. Eftime a părăsit țara sâmbătă, 11 septembrie, în jurul prânzului, și a revenit la București, cu documentul original, duminică seara. Actul urmează a fi depus miercuri la instanța Curții de Apel."
 
Dupa dezvaluirea Curentul, Vintu nu a mai folosit certificatul medical la Curtea de Apel. "Surse bine informate" ne-au declarat ca in luna noiembrie, cu fiul arestat in doua dosare cu Petromservice, Eftime a refuzat sa mai intermedieze un nou certificat medical pentru instanta si atunci Vintu, posibil prin "boul sinistru"(n.r. citat din stenogramele de la dosar) Sorin Ovidiu Freciu, a reusit sa obtina un certificat semnat de ginecologul(!?) Peter-Wolf Husslein.

Am incercat, fara succes, sa-l contactam pe doctorul ginecolog si la Rudolfinerhaus si la spitalul universitar din capitala austriacă, AKH (Allgemeines Krankenhaus), unde acesta mai profeseaza, sa incercam sa aflam ce problema medicala de obstetrica-ginecologie urgenta avea SOV vineri de a cerut cinci minute de sedinta secreta pentru a i-o destainui numai judecatoarei, pentru ca rezultatele cautarii pe google dupa "probleme ginecologice barbati" sunt cutremuratoare.

Conform spuselor judecatoarei la termenul de ieri, cardiologul Gerold Porenta a precizat in scris ca este de accord cu diagnosticul pus lui Vintu de catre profesorul Husslein, intrucat ginecologul i-a marturisit in mai multe scrisori trimise lui Porenta ca este extreme de atasat de pacientul sau din Romania, Sorin Ovidiu Vintu. Cert este ca nici atasamentul lui Husslein fata de SOV si nici rugamintile acestuia n-au induplecat-o pe judecatoare , aceasta mentinand interdictia lui Vintu de parasire a tarii . Mai mult , urmatorul termen al procesului este luni, 10 ianuarie , zi in care este fixat termenul si in dosarul FNI. Astfel, Vintu va avea sansa, poate unica, de a da nas in nas pe holurile Tribunalului Bucuresti cu pagubitii de la FNI. In aceste conditii, SOV va avea tot week-end-ul la dispozitie sa se gandeasca de cate garzi de corp va avea nevoie la termenul de luni.

O alta chestiune presanta pentru mogul este venirea lui Nicolae Popa in Romania. Astfel, la finalul audierii inregistrarilor, judecatoarea a afirmat ca in procesul lui Vintu , Nicolae Popa va fi audiat ca martor, si a lasat sa se inteleaga ca acest lucru s-ar putea realize chiar pe 25 ianuarie, cand a fost stabilit termenul pentru fondul procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.