Acasă Actualitate Vlas: „Banii din FNI erau retrași pe semnătura domnului Vîntu! Semnătura există!”

Vlas: „Banii din FNI erau retrași pe semnătura domnului Vîntu! Semnătura există!”

DISTRIBUIȚI

La mai puțin de 24 de ore de la eliberarea sa condiționată, Ioana Maria Vlas face noi  declarații despre vinovăția lui Vîntu în dosarul FNI. Vlas susține că există semnături ale lui Sorin Ovidiu Vîntu pe acte din dosarul FNI, pe care procurorul Irinel Păun „nu a vrut“ să le vadă.
„Nu am fost mâna dreaptă a lui Vîntu, a fost altcineva. Eu am fost un obraz curat pe care lumea l-a respectat și investitorii l-au crezut!“, a declarat Vlas la Antena 3, preluată de ziare.com. Vlas mai spune că Vîntu ducea o politică de dictat, umflând mult creșterile din fond, și că el este cel care, cu girul fostului ministru Decebal Traian Remeș și al premierului Radu Vasile, a reușit să facă CEC, o instituție de stat, să gireze FNI. „O asemenea stupizenie nu există în toată lumea“, a comentat ea.
Ioana Maria Vlas mai susține că nu a avut nimic de cåștigat de pe urma activității sale alături de Vîntu și că Nicolae Popa era cel folosit de Vîntu pentru a retrage, cu ajutorul unor carnete de investitor, sute de miliarde de lei.
„Erau retrași pe semnătura domnului Vîntu. Semnătura există! Mă întrebați de ce nu a văzut nimeni? Întrebați-l pe domnul Irinel Păun (n.red: procurorul de caz) care nu a vrut să o vadă!“, a declarat Vlas.
Mai mult, aceasta spune că în lipsa lui Nicolae Popa SOV era cel care semna cererile de retragere din FNI, acesta fiind „servit, ca stăpån ce era, imediat“.
„Eu nu am avut niciun fel de legătură cu furtul. Din FNI au plecat bani cu sacii, la ordinul domnului Vîntu. Nicolae Popa îi umplea și îi ducea la Gelsor, iar eu totdeauna eu aflam post-factum“, a mai susținut Ioana Maria Vlas, dezvăluind și că Popa a cumpărat mii de unități de fond pe un carnet, cumpărătura a fost înregistrată de „fătuca“ de la ghișeu, „Nicolae Popa nu a plătit niciodată, dar domnul Vîntu le-a răscumpărat“.

Amenințările lui Vîntu

Vlas a mai afirmat că Vîntu a fost cel care i-a cerut să plece din țară, spunåndu-i „șefa, te rog să stai puțin afară că între timp eu rezolv totul și îți albesc numele“, și că un om de-al lui Vîntu a fost cel care a ajutat-o să părăsească Romånia.
„Pentru el a fost foarte simplu să spună că madam Vlas a plecat cu banii. 300 milioane de dolari? Trebuia să plec cu camionul, pentru că a transfera bani din Romånia oriunde lasă urme“, a mai afirmat ea, spunånd că nu are niciun leu în afară de pensia de 28 milioane de lei vechi.
Întrebată de moderatoarea emisiunii de ce nu a dezvăluit din primul moment opiniei publice ce se întåmpla la FNI, Vlas a dat un răspuns stupefiant: „Oricum s-ar fi prăbușit FNI, iar dacă eu spuneam acel lucru la acea vreme nu sunt convinsă că aș fi trăit a doua zi. Nu e grav ce spun, e adevărat. Sau aș fi fost într-un spital de nebuni(…) Știind cåte știe și câte poate domnul SOV, mi-a fost frică, sunt și eu om“.

Au dispărut camioane de documente cu știrea Poliției

Ioana Maria Vlas a continuat șirul dezvăluirilor surprinzătoare. „Atunci cånd FNI a intrat în colaps, că FNA nu a intrat și acum funcționează, au dispărut din sediul SOV Invest două camioane de documente, s-a făcut cu știrea poliției. Eu cunosc treaba asta, mi-au spus după aceea niște investitori, dacă ei au mințit, mint și eu“, a declarat Vlas, adăugånd imediat: „nu știu nume și aș prefera să nu știu, din foarte multe motive“.
Rugată să ofere mai multe informații, aceasta a explicat: „domnul Vîntu, așa cum a cumpărat o mulțime de oameni, a cumpărat și ofițeri superiori din poliție. De altfel, din ceea ce a apărut în ultima vreme, domnul Vîntu recunoaște că a infiltrat toate organele statului“.

„Există și un împrumut de 550 mii de dolari semnat personal de domnul Vîntu“

Vlas este sceptică în privința unei posibile redeschideri a dosarului FNI, pentru care ar trebui să apară fapte sau probe noi.
„Dar eu am spus aceste lucruri de opt ani de zile non-stop, degeaba“, a mai afirmat ea, respingånd totodată ideea că Nicolae Popa ar putea să facă declarații care să conducă la redeschiderea dosarului FNI.
Vlas a explicat că în orice dosar există probe directe și indirecte, în prima categorie intrånd de exemplu înscrisurile. „În afară de extrasuri există și un împrumut de 550 mii de dolari semnat personal de domnul Vîntu“, a susținut ea.
În categoria probelor indirecte, Vlas a încadrat mărturiile de care procurorul Irinel Paun nu a ținut cont deloc. „Irinel Păun a spus că mărturia mea nu face două parale pentru că domnul Vîntu nu a semnat nimic. E un abuz, pentru că, pe mărturii, în toată lumea oamenii pot fi condamnați. Domnul Popa, dacă i s-ar oferi imunitate, după câte a îndurat, ar spune adevărul, dar mă îndoiesc, pentru că banii domnului Vîntu, într-o țară cum este cea în care este domnul Popa, fac minuni“, a completat Vlas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.