Acasă Actualitate Voiculescu își pregătește fuga la Bruxelles

Voiculescu își pregătește fuga la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Pentru Dan  Voiculescu funia se cam apropie de par, dacă de gândim că ultimul termen în procesul ICA, în care este acuzat că a prejudiciat statul cu circa 60 de milioane de euro,  este peste două zile, iar mogulul s-a ales cu o nouă urmărire penală pentru complicitate la șantaj în dosarul lui Sorin Alexandrescu, directorul Intact Group. Colac peste pupăză, se pare că este în lucru  un nou dosar de șantaj pe numele lui Voiculescu, în urma denunțului făcut de omul de afaceri Nelu Iordache, după cum relatau televiziunile de știri săptămâna trecută. În această situație extrem de complicată pentru Dan Voiculescu, fostul turnător la Securitate se pregătește deja pentru un plan B, vehiculat deja în mediile politice de la București: fuga la Bruxelles, prin intermediul unei candidaturi la alegerile europarlamentare din mai 2014. Expert în fentarea justiției prin tot soiul de jocuri de-a intratul și ieșitul din Parlament, Voiculescu ,  Felix pentru „prieteni“ , este gata să recurgă la noi tertipuri, în speranța că brațul justiției nu-l va mai ajunge. Cel puțin nu în această viață. Astfel, scenariul pregătit în laboratoarele Grivco prevede candidatura lui Dan Voiculescu la alegerile europarlamentare din 2014, pe listele PC, în condițiile în care nici PSD, nici PNL n-au dorit să fie părtașe la  salvarea lui Felix, având în vedere costurile de imagine plătite de USL din cauza tertipurilor aplicate de mogulul Antenelor pentru a întârzia verdictul justiției. Semnalul pentru despărțirea de PC la europarlamentare a fost dat de Crin Antonescu, la începutul lunii iunie, când a afirmat ferm că liberalii vor merge singuri la alegerile din mai 2014.
Cum o alianță ad-hoc cu PSD nu era deloc plauzibilă, dată fiind aversiunea lui Ponta față de Voiculescu, conservatorilor nu le-a mai rămas decât varianta candidaturii pe propriile liste la europarlamentare. Varianta aceasta a fost lansată de astfel în spațiul public chiar de Dan Voiculescu, pe propriul blog, în urmă cu o săptămână, cu un regret vizibil pentru eșuarea celorlalte variante.
„Așa cum se văd lucrurile acum, conservatorii români vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European, realitate care grăbește o dezbatere ideologică serioasă, pentru că implică opțiunea pentru o familie politică europeană (la alegerile trecute, alianța cu PSD a adus automat o opțiune pentru grupul socialiștilor). Confruntat cu necesitatea de a renaște ideologic după 1989 într-o lume profund schimbată față de realitățile politice ale anului 1918, cu probleme sociale grave, Partidul Conservator și-a căutat identitatea fie în zona conservatoare britanică și germană, tranșant de dreapta, fie în zona mai 'centristă' a social-liberalismului“, a argumentat Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal.În opinia liderului conservator, dezbaterea internă din partid ar trebui să clarifice această căutare.“Iar prin intermediul dezbaterii ar trebui identificat și partenerul european natural al conservatorilor români: ALDE (liberalii și democrații), ECR (conservatorii și reformiștii) sau EPP (popularii)“, a adăugat președintele fondator al PC. Graba lui dom Profesor (cum îi place lui Voiculescu să i se spună), nu are legătură cu identitatea ideologică a PC, pe care a schimbat-o după cum i-au dictat interesele în ultimii ani, ci cu apropierea alegerilor europarlamentare în care PC se vede practic obligat să participe singur pe liste. Cap de listă la conservatori va fi cel mai probabil chiar Dan Voiculescu. Subiectul candidaturii lui „Felix“ la alegerile europarlamentare de anul viitor pare să fi fost și pe ordinea de zi a întâlnirii de luni dintre Ponta, Antonescu și Voiculescu. Întrebat despre acest lucru, Antonescu s-a bâlbâit vizibil, precizând  „Nu, nici vorbă. Nu am discutat despre aceste lucruri. A fost o întâlnire privată și nu o reuniune oficială USL. De aceea, eu, în cursul dimineții, întrebat de către unii colegi ai dumneavoastră, am spus că nu e întâlnire USL. Nu s-a discutat despre europarlamentare. Am schimbat câteva cuvinte, practic, pentru că premierul trebuia să plece la Chișinău, eu trebuia să plec la Cotroceni, scurt, dar trebuia să ajung și nimic din toate subiectele pe care le presupun unii – nu s-a vorbit despre DNA, nu s-a vorbit despre Parlamentul European“, a spus el. Dacă nu s-a vorbit practic nimic, de ce s-au mai întâlnit ? Evident, Crin nu a răspuns la o astfel de întrebare, lăsând teren liber speculațiilor.

„Felix“ își pregătește deja temele pentru campania la europarlamentare

În paralel cu tatonările, negocierile politice și cu racolările de parlamentari de la PPDD,  Voiculescu pare că-și pregătește deja temele de campanie pentru europarlamentarele de anul viitor. Astfel, săptămâna trecută, liderul de facto al PC a lansat pe blogul personal o temă șocantă: reintroducerea pedepsei cu moartea. Voiculescu a explicat că s-a gândit la reintroducerea pedepsei cu moartea după ce a văzut cazul unei fetițe de doi ani care a fost violată de tatăl ei. Tragic și dezgustător desigur, dar nu e primul copil violat de tată său și sincer nu l-am auzit pe Dan Voiculescu să ia poziție până acum. De data aceasta, liderul conservator vrea să ducă dezbaterea până hăt departe la Bruxelles, în Parlamentul European.
Pornind de la cazul fetiței de nici doi ani, din județul Buzău, care a fost agresată sexual de propriul tată, președintele fondator al Partidului Conservator atrage atenția că este nevoie de o dezbatere „reală“ asupra subiectului la nivel european, și nu doar în România.
„Fiind vorba de un principiu important al Uniunii Europene – cel al refuzului de a admite pedeapsa cu moartea – e limpede ca o dezbatere reala asupra subiectului nu poate fi purtata decât la nivel european. Limitarea temei exclusiv la România – asa cum s-a întâmplat până acum – e doar o amăgire populistă, pentru că o schimbare de viziune asupra subiectului poate sa plece numai de la Bruxelles“, explică Voiculescu.
„Trebuie privita cu atenție, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile euro-parlamentare o platforma electorala care propune o discuție majoră asupra pedepsei cu moartea in cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor si libertăților cetățeanului. Însă mai este cetățean si om un tata capabil să-și agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejata o umanitate care este, în fapt, inumana? Sunt întrebări pe care spiritul conservator ar trebui sa le ridice în Parlamentul European“, scrie Voiculescu. ?ê?£i cine ar putea să ridice cel mai bine întrebările conservatorilor în Parlamentul European dacă nu părintele lor fondator?  Cu siguranță poporul conservator va cere ca dom Profesor să-i reprezinte la Bruxelles,  iar acesta , sensibil la dorințele membrilor de partid va ceda și va candida pentru un fotoliul de europarlamentar cu gândul nu la copiii violați de proprii părinți, ci la libertatea sa.

Imunitatea europarlamentarilor, râvnită de mulți politicieni români

Îl mai țineți minte pe Becali cum regreta amarnic faptul că a renunțat la mandatul de europarlamentar în favoarea unuia de deputat în Parlamentul de la București? „Regret că am renunțat la PE. Dacă eram acolo, nu mă condamnau“ se lamenta Becali după ce fusese condamnat în primul dosar. De condamnat probabil tot îl condamnau, dar procedurile erau ceva mai complicate. Conform regula­mentelor din Parlamentul European, este nevoie de avizul acestei instituții pentru arestarea, reținerea, perchiziția și urmărirea penală a unui europarlamentar, cu excepția infracțiunilor flagrante. În aceste condiții, Dan Voiculescu ar putea obține amânarea  unor verdicte în dosarelor sale aflate în diferite faze ale justiției. Lucru pe care a demonstrat deja că și-l dorește mai mult ca orice pe lume. 

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.