Acasă Actualitate Ziaristul Doru Bușcu, deontolog cu vilă de la RAAPPS

Ziaristul Doru Bușcu, deontolog cu vilă de la RAAPPS

DISTRIBUIȚI

Ziarele sunt pline, de obicei – cum este și firesc – cu anchete privind situația imobiliară a oamenilor politici. Cel mai adesea, aceștia sunt niște răsfățați ai sorții, beneficiind de locuințe din fondul RAAPPS pentru care plătesc chirii modice, în comparație cu prețurile reale din piață. Interesant este că tocmai unul din deontologii care denunță frecvent sistemul ticăloșit al clasei politice românești și-a băgat adânc mâna în borcanul cu miere al RAAPPS.

 Este vorba de ziaristul Doru Bușcu, director editorial al trustului Realitatea Cațavencu. Acesta, împreună cu soția sa, Ioana Moldovan, au profitat din plin de aranjamentele imobiliare ale RAAPPS, având la dispoziție o vilă cu etaj chiar în buricul Capitalei, în cartierul Dorobanți.
Ne-am obișnuit ca ziarele să abunde în anchete și reportaje despre demnitarii statului care stau pe sume modice, în vilele RAAPPS, situate de obicei în zona zero a Capitalei. Ironia sorții face ca tocmai unul dintre ziariștii care îmbracă adesea haina de deontolog pentru a se război la televizor cu sistemul ticăloșit beneficiază din plin de acest sistem. Este vorba de ziaristul Doru Bușcu, director editorial al trustului Realitatea Cațavencu. Dacă ne aducem aminte, ziarul "Cotidianul", condus de Doru Bușcu, a avut adevărate campanii de presă în centrul cărora s-au aflat oamenii politici care au stat și încă mai stau în locuințele RAAPPS, plătind sume mai mult decât modice în comparație cu chiriile de pe piață. Or, printre profitorii RAAPPS se află chiar marele deontolog Doru Bușcu. Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, Doru Bușcu locuiește, împreună cu familia sa, într-o vilă a RAAPPS, în buricul Bucureștilor, în zona Dorobanți. O vilă frumoasă, cochetă, cu un etaj, aflată în totalitate la dispoziția deontologului. Conform informațiilor, soții Ioana Moldovan și Doru Buscu au cumpărat apartamentul de la etajul 1 al vilei de la RAAPPS, după care, prin jonglerii imobiliare, au preluat și contractul de închiriere pentru apartamentul de la parter, de la un personaj extreme de dubios, celebrul "Doctor  Moarte". În prezent, în apartamentul de la parter funcționează Fundația EuroFilm", o fundație fără niciun fel de activitate, dar care are norocul să aparțină tot Ioanei Moldovan și lui Doru Bușcu. Conform Actului Adițional al contractului de locațiune nr.11234/11.11.2004, semnat de reprezentantul RAAPPS, directorul Ion Boblea și reprezentantul asociației Eurofilm", Doru Bușcu, asociația se obligă să depună la registratura RAAPPS toate documentele necesare, cu 60 de zile înainte de expirarea contractului, dacă bineînțeles dorește prelungirea acestuia (facsimil). Chiria plătită de asociația "Eurofilm" nu este specificată în contractul adițional, dar, cu siguranță, suma plătită nu se ridică la nivelul chiriilor de pe piață.

Afaceri cu "Doctor Moarte"

O anchetă publicată în presă în urmă cu doi ani făcea referire la schimbul de locuințe dintre Ioana Moldovan și "Doctorul Moarte": "Nu demult, "Doctorul Moarte" a făcut schimb de locuință cu Ioana Moldovan, cunoscuta actriță care cochetează cu televiziunea. Pentru cele două camere din Intr. Av. Thedor Iliescu nr. 72 a primit alte trei camere, plătind și un bonus de 15.000 de euro. Lui Moldovan i-a trebuit apartamentul lui Murea, pentru că în același imobil mai cumpărase unul și dorea să-și întregească proprietatea. N-ar fi exclus ca, între timp, ambii să fi cumpărat – cu complicitatea conducerii RAAPPS – cele două locuințe la prețuri derizorii". "Doctor Moarte" este colonelul dr. Adrian Murea, de la Spitalul de Urgență al Ministerului de Interne "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", acuzat că a făcut afaceri imobiliare cu doi bolnavi de cancer. Aceștia au decedat la două săptămâni după ce le-a fost folosită identitatea, pentru furtul a două imobile. În ciuda tuturor anchetelor declanșate de diverse parchete, "Doctorul Moarte" a fost scos basma curată, dispunându-se neînceperea urmăririi penale (NUP) împotriva sa.

5 COMENTARII

  1. Domnule Buscu sunteti o lepra. Ce bine ca mizeriile pe care le faceti acum nu se uita. Sper sa ajungeti sa va fie rusine sa mergeti pe strada. Ce pret ati avut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.