Acasă Actualitate Ziua Internaţională a Astronomiei

Ziua Internaţională a Astronomiei

DISTRIBUIȚI

În data de 11 mai 2019, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, va organiza o activitate de promovare a astronomiei: Ziua Internaţională a Astronomiei (Astronomy Day).

Ziua Astronomiei se aniversează în fiecare an, într-o zi de sâmbătă din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar.

Mişcarea a început în California (SUA) în anul 1973, când astronomul amator Douge Berger (preşedintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis că decât să invite oamenii să participe la o seară de observaţii astronomice într-un loc îndepartat de oraş, mai bine ar fi ca clubul de astronomie să organizeze observaţii astronomice în mijlocul oraşului, şi să arate obiectele cereşti publicului trecător, care altfel nu ar avea ocazia să privească printr-un telescop.

Anul acesta Ziua Astronomiei se va aniversa pe 11 mai şi, ca în fiecare an, echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” şi membrii Astroclubului „Perseus” Bârlad, va marca acest eveniment prin observaţii astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa”, (lângă statuia lui Mihai Eminescu), orele 21.00 – 22.30.

Activitatea se va desfăşura numai dacă cerul va fi senin!

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

Website: www.astrobarlad.wordpress.com
Foto: www.facebook.com/astrobarlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.