Acasă Comunicate Exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegeri

Exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegeri

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până la data de 3 decembrie 2020, ora 14:30, a fost înregistrată primirea a 14.572 de plicuri exterioare care conţin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate.

Precizăm că, din numărul total de plicuri primite, 3.948 au fost înregistrate la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 1, 5.239 au ajuns la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 2 şi 4.699 au sosit la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 3, Bucureşti, iar 686 au fost depuse la reprezentanţele diplomatice.

Atragem atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, plicul exterior ce conţine buletinele de vot şi certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă până astăzi, 3 decembrie 2020, ora 23:59. Alternativ, alegătorii pot depune plicul exterior la orice misiune diplomatică sau oficiu consular, cu respectarea termenului-limită.

Reamintim că AEP a realizat un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondenţă, disponibil la următorul link: https://youtu.be/Y6EaWtAQzAw

Cetăţenii care şi-au exprimat opţiunea de a vota prin corespondenţă vor primi un e-mail de confirmare în cazul în care plicul a ajuns la termen la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă sau la misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

Dacă plicul exterior nu a sosit până la data de 3 decembrie, ora 23:59, la destinaţiile indicate mai sus, alegătorii vor primi un e-mail de informare, cu menţiunea că se vor putea deplasa la cea mai apropiată secţie de votare din ţara de reşedinţă sau de domiciliu, pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Întrebări, sesizări sau reclamaţii pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro

AEP recomandă alegătorilor să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin şi să consulte site-ul Autorităţii, www.roaep.ro, canalul de YouTube şi pagina de Facebook şi să respecte, la prezentarea la urne, măsurile de distanţare socială şi de protecţie sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.