Home Dezvăluiri 63% din șefii Poliției Române sunt interimari numiți politic, 25% din IPJ-uri...

63% din șefii Poliției Române sunt interimari numiți politic, 25% din IPJ-uri nu au șefi

DISTRIBUIŢI

Drama de la Caracal scoate la iveală situația dramatică în care se găsește Poliția Română în special și Ministerul de Interne în general. După trei ani cu ministrul Carmen Dan, jumătate din IGPR merge la cotă de avarie. LumeaPolitică.ro prezintă o radiografie a felului în care Poliția Națională a ajuns la un pas de disoluție. Situația este generalizată la nivel de MAI unde 63% din șefi sunt interimari fără concurs.

Un sfert din inspectoratele județene nu au șefi

Cea mai simplă modalitate prin care Carmen Dan a știut să-și „fidelizeze” oamenii a fost să-i mențină în incertitudine. Practic, după mandatul ei un sfert din structurile teritoriale ale Poliției Naționale nu au șefi.

Inspectoratele județene din Bistrița Năsăud, Botoșani, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Sălaj, Vâlcea și București au la comandă interimari. Aceștia funcționează pe bază de împuternicire, pot să fie schimbați atunci când vor șefii politici și nu sunt respectați de subalterni pentru că nu sunt considerați șefi de drept.

Altă treime din IPJ-uri stau sub domnia interimatelor

La cele 12 inspectorate în care șeful este incert se adaugă alte nouă județe unde funcția de șef este ocupată prin concurs, dar conducătorii polițiilor din orașele importante sunt interimari la cheremul decidenților politici.

Aiud, Pitești, Onești, Beiuș, Tecuci, Sighetul Marmației, Sighișoara, Câmpina, Satu Mare sunt orașe din România care unde mai marii de la interne au perpetuat interimatul pentru a-și asigura obediența șefilor.

Peste jumătate din Poliția Română funcționează pe „delegație”. Citește continuarea AICI.

5 ARII

  1. DUPA 1989 POLITIA ROMANA CA SI ALTE INSTITUTII IMPORTANTE ALE „STATULUI DE DREPTI” A DEVENIT O FORMA FARA FOND este intrument al MAFIOTILOR SI BANDITILOR DIN TOATE SECTOARELE VIETII-ECONOMICO-SOCIALE ALE UNEI TARI DIN LUMEA A TREIA.

  2. Politia nu a fost asa de la inceputul democratiei din Romania cateodata chiar isi facea treaba dar dupa ce au vazut poilitisti ca infractori pe care ii prindeau greu si care aveau dosare beton erau eliberati de judecatori nu s-au mai chinuit politisti sa ii aresteze ci luau ei spaga direct de la infractori nu ii mai trimitea la judecatori pt ca nu avea rost si asa cu trecerea anilor infractori au creat clanuri si clanurile astea au inceput sa faca legea la adapostul politiei.

  3. Nu numai in poliție se întâmplă asta. În cam toate instituțiile statului e la fel. Directori numiți sau cu preluare de sarcini care au un singur ordin: furtul pentru partid.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.