După ce am dezvăluit că managerul Spitalului Găești a concediat-o abuziv pe doctorița chirurg Anca Stamate pentru a putea încasa el însuși salarii ca și cum ar munci peste 21 de ore zilnic, detalii AICI, un avertizor în interes public din sistemul medical mi-a semnalat decizia definitivă a Curții de Apel București din dosarul în care doctorul Belușică a contestat propria-i concediere disciplinară de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Acesta era conferențiar la Disciplina Chirurgie.
Învățat să primească bani din mai multe locuri pentru activitatea suprapusă în același interval orar deși era prezent doar la un singur loc de muncă, Belușică s-a trezit concediat de rectorul Ioanel Sinescu pentru absențe nemotivate de la serviciu.
Degeaba a contestat decizia în instanță, că și Tribunalul, și Curtea de Apel București au dat dreptate UMF.
Judecătorii Tribunalului au consemnat apărările lui Belușică
„Reclamantul avea locul de muncă, în conformitate cu contractul individual de muncă, la UMF, dar în perioada (…) acesta a lipsit de la activitatea didactică, întrucât în aceeași perioadă a exercitat și funcția de Director Medical al Spitalului de Urgență Călărași.
Tribunalul nu poate primi apărările reclamantului conform cărora absentarea de la locul de munca este o cutumă în astfel de situații în lumea medicală, ori că și în nouă ani anteriori a avut aceeași conduită fără ca angajatorul să ridice vreo problemă, ori că sancționarea sa disciplinară se datorează actualului rector al UMF Carol Davila, care a fost contracandidatul său la această funcție în februarie 2016, acestea fiind apărări fără legătură cu normele din domeniul dreptului muncii.”
Pe Belușică însă nu l-a încurcat prea tare concedierea de la UMF pentru că oricum el folosește în continuare titlul de conferențiar, avându-l trecut și pe parafă. Că doar mulți știu, puțini cunosc!
Va spun si eu un caz,este un manager de mare institut,in capitala,care pana sa ajunga manager a fost angajat pe o functie de executie timp de 11 ani,din acesti ani a lucrat efectiv pe acel post 1 an si 5 luni.Tot timpul postul a fost blocat indiferent unde era persoana,in tara sau strainatate(cam 6 ani).Legile sunt doar pentru fraieri,e o vorba .