Acasă Dezvăluiri Adus de Fifor subsecretar de stat la MAI, Robescu a fost securist...

Adus de Fifor subsecretar de stat la MAI, Robescu a fost securist la Contrainformații. Tatăl său și cel al cumnatului au fost mari securiști

DISTRIBUIȚI

„Unul din subsecretarii de stat din ministerul de Interne, Florentin Robescu, 54 de ani, care a lucrat în miliția de dinainte de 1989, iar ulterior a condus diferite structuri de poliție, ajungând până la funcția de adjunct al IGPR, beneficiază de o pensie specială lunară de 13.000 de lei. Robescu s-a pensionat în 2016, la 51 de ani, și a fost readus în conducerea Ministerului de Interne în august 2019, când interimar la conducere era Mihai Fifor.”, scrie jurnalistul Mircea Marian în Revista Newsweek.
Chestia e că flăcăul ROBESCU Florentin a ieșit ofițer în 1986. Taică-su, fost pacepist era în şcoala de ofiţeri la un birou, organizare-planificare, adică pe linie moartă. Cum au fost trecuţi toţi din CIE/DIE după 1978 când a fugit PACEPA! Lucrase acolo cu generalul CEAUŞESCU Niculae, unul din fraţii mai mici ai dictatorului care după 1980 a fost numit la comanda Şcolii de Ofiţeri de la Băneasa, unde a stat până la Revoluţie!
Fiind junior, nu avea altă preocupare decât să înveţe. Şi a fost şef de promoţie pe arma miliţie! Evident ajutat de conexiunile părinteşti, că doar nu vă închipuiţi că pe atunci se dădeau toate notele pe bune!
În 1987 băiatul deja era la CI, adică la direcţia a 4 a contrainformaţii militare a DSS.
În 1990, când s-a împuţit treaba a revenit în poliţie. Pentru scurt timp.
Când au început să se organizeze formaţiunile astea de „tip nou” de care nu ştia nimeni cu ce se ocupă, a plecat la Crimă Organizată. Şi uite aşa a crescut că Făt Frumos şi a ajuns chestor şi adjunct al şefului IGP.
Şi atunci ne mai întrebăm de ce se menţîn în funcţie indivizi cu asemenea trecut?
Chestia e că peste tot a fost însoţit de cumnatul său, Marin Iulian, coleg de promoţie cu el la aceeaşi şcoală. Fiul fostului şef de cadre de la Securitatea Municipiului Bucureşti, un băiat de „toată isprava”, adică incult și agramat, ambii au avut acelaşi traseu profesional. Ambii au trecut în 1987 la CI, adică s-au transferat la Securitatea Municipiului Bucureşti, unde aveau că principală atribuţie poliţia politică, pentru că doar cu aşa ceva se ocupa Direcţia a IV-a contrainformaţii militare.
Ambii au fugit repede la vechile locuri de muncă la începutul anului 1990 şi ambii au plecat la Brigada de Combatere a Crimei Organizate unde au „făcut carieră”. Aţi auzit cumva de mari operaţiuni făcute de această formaţiune? Noi nu!
A verificat cineva modul de cheltuire a imenselor sume destinate activităţii informative pe care această formaţiune le cheltuia şi le cheltuie şi în prezent? Noi nu!
A verificat cineva cum s-au făcut angajări şi promovări la această formaţiune în această perioadă? Noi nu credem, pentru că ar fi găsit ce e şi la primăria lui Firea, adică angajări pe pile, şpagă, favoruri sexuale, obedienţă, nepotism!
Bogdan Bănică, lider în sindicatul polițiștilor explica recent pe contul său de Facebook că sistemul în MAI e organizat după principiile structurilor de criminalitate infracțională organizată. Este condus de un „capo di tutti capi”, având locotenenți, sublocotenenți și servanți, din soții, fini, veri și cumnați cărora anterior li s-au acordat anumite avantaje, facilități, sau au fost „salvați”. „Aserviții mai în vârstă sunt împuterniciți, spre sfârșitul carierei, în funcții de conducere ale unor servicii, pentru a putea beneficia de un bonus deloc de neglijat la pensie, devenind, astfel, sclavii perfecți.”, scrie Bănică.

Şi atunci nu vă miraţi că după ce se pensionează, şobolanii trag tot la mălai!
Pentru că şobolanii fug doar când se scufundă nava! Dacă ea pluteşte, chiar în derivă, ei au ce roade şi nu vor pleca în veci!
Vorba zicalei din bătrâni: Pleacă ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii!

1 COMENTARIU

  1. VELEA VA ACTIONA, NU VA LASA CA MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL, HOTIA, TICALOSIA SI PROSTIA SA INGROAPE DEFINITIV ROMANIA. ASTA SE INTAMPLA DE 30 DE ANI IN ROMANIA DAND VINA PE COLONIALISM ………
    SE VEDE PE FATA LUI STALINISMUL LUI TAICASU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.