DISTRIBUIŢI

În urmă cu o lună, ziarul Vremea Nouă aparținând lui Lucian Timofticiuc, cumătrul fostului ministru Nelu Tătaru, a publicat un articol lingușitor despre „vizita pe care chirurugul vasluian Nelu Tătaru a făcut-o în Republica Moldova” pe 6 martie 2021. Timofticiuc susținea că această vizită „este încă o dovadă că Nelu Tătaru se bucură, în continuare, de încredere foarte mare, fiind desemnat să facă această vizită, în detrimentul secretarului de stat Raed Arafat.”

Ca la orice știre falsă, Timofticiuc nu preciza în articol și cine l-a desemnat pe Tătaru și de încrederea cui se bucură. Am întrebat autoritățile române cine l-ar fi putut desemna pe Tătaru să reprezinte România și am aflat că vizita lui în Moldova nu a fost una oficială.
Astfel, MAE a răspuns că vizita nu este una organizată de diplomația română, prin urmare nici Guvernul și nici Președinția nu l-au desemnat pe Tătaru nimic.
Camera Deputaților condusă de Ludovic Orban și din care face parte obscurul politician Nelu ne-a răspuns: „Nu cunoastem caracterul vizitei la care faceti referire. In perioada mentionata, nu exista deplasari externe in Republica Moldova decontate din bugetul Camerei Deputatilor.”
Sub semnătura doctorului Raed Arafat, DSU ne-a transmis că nu posedă informații despre agenda lui Tătaru și că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu avea planificată și nici organizată vreo deplasare în afara țării în perioada respectivă.

Surse cel mai bine informate ne-au declarat că Tătaru s-ar fi deplasat în Republica Moldova pentru a se interesa dacă mai există echipamentele de protecție în valoare de 3,5 milioane de Euro, donate de Ministerul Sănătății român pe vremea când el era ministru, donație pentru care Curtea de Conturi a sesizat DNA în luna septembrie „în vederea demarării procedurilor prealabile de urmărire penală”. Lui Tătaru i-ar fi frică să nu mai existe depozitate pe undeva pachete din respectivele donații și acestea să ajungă pe masa procurorilor DNA care să le compare cu alte achiziții similare. Aceleași surse ne-au declarat că agresiva campanie pe care o duce Tătaru atacându-l pe Vlad Voiculescu aproape zilnic are legătură cu același dosar penal aflat la DNA.

Am întrebat-o și pe Maia Sandu cine a intermediat vizita lui Tătaru la Chișinău și care este „echipa din România” cu care ar urma „echipa ministerului și managerii spitalelor să discute săptămânal, online, pentru a face schimb de informații și experiență.” așa cum a declarat președinta Moldovei pe 6 martie. Președinția Republicii Moldovei a refuzat să răspundă la aceste întrebări.

Rămâne de văzut cum va răspunde târgovețul nostru la audierea de la DNA în dosarul penal privind donația către Republica Moldova.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.