Home Dezvăluiri Claudiu Manda, propunerea lui Ponta la Buget, fals în declarații și avere...

Claudiu Manda, propunerea lui Ponta la Buget, fals în declarații și avere nejustificată

DISTRIBUIŢI

Dorind să verificăm acuratețea cu care Claudiu Manda și-a completat declarațiile de avere, având în vedere portofoliul pe care urmează să-l ocupe, am avut surpriza să descoperim nu numai că nu sunt completate ”corect și complet”, ci chiar că acesta cheltuiește mai mult decât își poate permite. Cum este posibil ca un asemenea individ să ajungă să gestioneze veniturile și cheltuielile bugetare ale României dacă el nu este în stare să-și completeze în CV corect numele firmei unde a lucrat șase ani, starea civilă sau funcțiile ocupate. Păi dacă el din patru declarații de avere ajunge să riște pușcăria pentru câțiva ani, dacă îl numește președintele pe funcția de ministru al bugetului o să înfunde pușcăria pentru abuz în serviciu(fostă subminarea economiei naționale) pe jumătate de viață! Dar să începem răsfoirea declarațiilor.
Prima casă cumpărată de Manda a fost în coproprietate cu Cristina Zgonea, ”fosta” lui Zgonea. Ce înduioșător! Ce bine se înțelegeau ei!
Până în octombrie 2007, Claudiu Manda nu catadicsește să declare în cele patru declarații de avere depuse începând cu decembrie 2004, casa de 170 mp cumpărată de soția sa, Adina Manda în 1998.  Surprinzător este că în declarația depusă în vara aceasta, Claudiu Manda se trece și pe sine în dreptul casei și a terenului din Calafat ca proprietar, ”cumpărare” din 1998(deci nu ca ”obținut în urma partajului”. Asta să spunem, că ar fi o neatenție deși pentru un viitor ministru al Bugetului o astfel de greșeală este de neconceput iar nedeclararea casei și a terenului aferent până în 2007, s-a prescris deja.
Așadar să verifucăm declarațiile mai recente ca să nu ne mai confruntăm cu prescrierea.
Astfel, în declarația 10.06.2009 apare un credit contractat în 2006 pe 25 de ani, în valoare de 30.000 EURO.
În declarația din 02.11.2010, creditul nu mai apare deci a fost rambursat cu 20 de ani mai devreme, deși rămăsese un rest de plată de peste 20.000 EURO. În aceeași declarație, mai apare un depozit bancar de 20.000 EURO deschis în 2010. Acum să vedem ce încasări declară dl. Manda în această perioadă: pentru jumătate de an din 2009, salarii el și soția, 53113,5 lei, aproximativ 12.500 EURO.
Pentru ianuarie-noiembrie 2010, salarii de 113.343 lei, el și soția, aproximativ 27.000 EURO. Alte încasări nu mai declară dl. Manda. Deci banii încasați abia i-ar fi ajuns de credit și depozit dar nu i-ar mai fi rămas niciun leuț să mai  trăiască el, soția și copilul timp de 16 luni. Evident dl. Manda are venituri nedeclarate ceea ce înseamnă fals și avere nejustificată. Și nu a intervenit prescripția.
Dar să vedem cum evoluează dl. Manda în următorii patru ani de deputăție.
În declarația completată în 13.05.2013 Manda declară două împrumuturi acordate firmelor sale de 116.412 lei și un credit la Garantibank de 81.000 EURO, luat în 2013, pe 30 de ani. Un an mai târziu, după rețeta deja cunoscută, dl. Manda achită valoarea rămasă din credit, probabil de cca 75.000 Euro și crește suma acordată ca împrumut firmelor sale cu 55.338 lei. Încasări are în această perioadă 60.000 lei împrumutați de la Manda Ștefan, 5000 EURO c/v vânzarea unui teren în Filiași,  salariile și diurna lui de deputat și salariul sotiei, cadru medical aproximativ 150.000 lei pe an, amândoi. Așadar, Manda a reușit să cheltuiască din 232.000 lei disponibili, suma de 385.338 lei (creditul și împrumuturile acordate firmelor) și să mai și trăiască – el, soția și copilul timp de un an. Din nou, fals cu avere nejustificată.
Dl. deputat deține și un site propriu unde mărturisește senin: „una din pasiunile mele este sportul de mare viteză fiind posesorul unui motor Yamaha R1”. Nimic ilegal până aici, doar că nu a declarat motorul și în declarația de avere și nici nu știm din ce bani l-a cumpărat că e peste 15.000 EURO, bucata.
Oare asta îl califică pe Manda pentru portofoliul bugetului: că știe cum să cheltuiască bani pe care nu îi are și nici să nu fie prins?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.