Acasă Dezvăluiri Colțea: de la icoane făcătoare de minuni, la preoții iubitori de uzucapiuni

Colțea: de la icoane făcătoare de minuni, la preoții iubitori de uzucapiuni

DISTRIBUIȚI

6 martie 2021, ziua în care managerul Spitalului Colțea și prodecan al UMF, declarat incompatibil de ANI, primește o delegație de la Patriarhie. Oamenii „marelui Alb” și managerul Lupușoru pun la cale împroprietărirea Parohiilor cu bisericile și terenurile aferente, aparținând unității administrativ teritoriale Municipiul București, incluse în cele 19 spitale din subordine, printre care și Colțea. Lupușoru le promite, fără să stea pe gânduri, proprietatea Municipiului București. Reprezentanții Parohiei îi promit susținere să rămână manager.

După înființarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) Primăria Capitalei a transmis dreptul său de administrare a imobilelor în care funcționează cele 19 spitale și a terenurilor aferente către ASSMB. Spitalele și terenurile au fost și au rămas în proprietatea PMB, doar administrarea a trecut la ASSMB. Titularul dreptului de administrare are obligația de a asigura paza, protecția și conservarea bunului ca un bun proprietar, fiindu-i recunoscută inclusiv acțiunea confesorie împotriva celui care ar atenta la imobilul dat în administrare. Mai clar, ASSMB are obligația de a apăra proprietatea cu privire la care i s-a transmis dreptul de administrare, adică cele 19 spitale din subordinea PMB și terenurile aferente.

Să revenim însă la actorii noștri

Pe 06 martie 2021 are loc întâlnirea dintre fețele bisericești și managerul Lupușoru. Primii dezvăluie planul: împroprietărirea bisericii cu clădiri și terenuri ale spitalelor PMB. Zis și făcut. În data de 05 aprilie 2021 Parohia Colțea dă în judecată Municipiul București solicitând instanței să constate că ar fi dobândit prin uzucapiune (posesiunea timp de 10 ani) 704 mp în curtea Spitalului Colțea și prin accesiune imobiliară clădirea bisericii – 252 mp. La cerere atașează și o expertiză extrajudiciară întocmită de inspector inginer Hasuc Bogdan Valentin, care nu face nicio referire la regimul proprietății, publice sau private. Mai adaugă cererii un înscris emis de Lupușoru către prietenii lui de la Parohia Colțea, cum că biserica și curtea acesteia NU figurează în inventarul spitalului.

Judecătoria Sectorului 3 emite adrese repetate către Colțea. Acestea, deși există dovadă de comunicare, nu sunt înregistrate la secretariat și cu atât mai puțin prezentate Oficiului Juridic. La data de 28.10.2021 judecătorul cauzei dă dispoziție grefierului să contacteze inclusiv telefonic spitalul. Grefierul cere cu consilierul juridic al instituției. Si aici se fracturează furăciunea pusă la cale. Consilierul juridic, Lavinia Coțofană, fostă judecătoare, află pentru prima dată de existența litigiului, formulează cerere de intervenție accesorie în favoarea pârâtului Municipiului București, care indus în eroare de ASSMB și poate și de personalul propriu invocase lipsa capacității procesuale pasive, susținând că nu e proprietarul terenului.

Începe documentarea. Se cer documente. Colțea nu avea. Prin intermediul instanței, consilierul juridic al Spitalului Colțea obține acte de la MS și constată că domeniul e proprietate publică – aceasta neputând fi uzucapată, fiind imprescriptibilă și insesizabilă.

Parohia emite adrese către ASSMB și cere pedepsirea consilierului juridic care își făcea treaba precum și a grupului de medici care săriseră în sprijinul PMB.

Consilierul juridic al Parohiei, domnul Nicolae Stanciu îi insultă efectiv pe consilierul juridic și pe medici, spunând în clar în fața instanței că „noi ne-am înțeles cu Lupușoru”. Se încearcă intervenții și la actualul manager pt a-i scăpa de Coțofană. Acesta nu intervine.

Strâns cu ușa instanței, directorul ASSMB, JR Vasile Apostol a cerut întabularea imobilului la finalul lui decembrie 2021. A tras de timp cât a putut, știind că proprietatea e publică. Complici i-a avut pe Nicoleta Ivanovici, șefa Juridicului, consăteancă de-a lui Apostol și pe Sorina Larisa Dumitru, șefa de la Patrimoniu, tot neam cu Apostol. Surse bine informate ne-au declarat că din primele măsurători cadastrale s-a încercat scoaterea bisericii. S-au speriat însă, date fiind și vizitele DNA. Înainte de promovarea cererii de întabulare s-a încercat scăparea cu orice chip de Lavinia Coțofană, aceasta fiind mutată de Apostol la CETT Stelian. Coțofană s-a ținut însă tare, nu s-a lăsat intimidată, a obținut suspendarea deciziei ilegale de mutare emise de abuzivul Apostol, iar la data e 25.02.2022 instanța i-a răsplătit eforturile, respingând acțiunea Parohiei Colțea.

Am întrebat-o pe Lavinia Coțofană cum comentează cererea Parohiei și complicitatea cu Marele Alb a lui Lupușoru, Apostol, Ivanovici și Dumitru. Aceasta a răspusn scurt: „mă bucur că am reușit să evit o asemenea faptă. Am ferma convingere că atât primarul cât și echipa acestuia care îl consiliază pe sănătate sunt oameni onești care imediat ce au fost informați corect s-au implicat pentru protejarea proprietății publice. Există și remedii din punct de vedere legal, dreptul de administrare putând înceta dacă acesta nu este exercitat cu bună-credință și diligent.”, a conchis Coțofană despre care surse bine informate ne-au declarat că va pleca în perioada următoarea pe un alt post.

Votanții lui Nicușor Dan încă așteaptă ca acesta să facă schimbările de personal din caracatița prezentată în campanie. Cu siguranță schimbarea care nu mai așteaptă amânare este cea a lui Vasile Apostol, un păcălici cu gură mare și multiple ilegalități comise, care și-a adus neamurile din Dâmbovița și le-a plantat în administrația din capitală, visându-se și el un fel de șmecheraș care-și plantează oamenii să-l slujească pe el.
Nicușor poate își amintește ce spunea în campanie și verifică și activitatea eternului mare șef de la Juridic, Adrian Iordache. Pe mâna lui, era cât pe ce Primăria să piardă proprietatea terenului și clădirii de la kilometrul Zero.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.