Home Dezvăluiri Corb la corb nu-și scoate ochii

Corb la corb nu-și scoate ochii

DISTRIBUIŢI

Zicala românească „corb la corb nu-și scoate ochii” s-a verificat și în cazul deciziei secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii care cu majoritate de voturi, a respins raportul Inspecției Judiciare ce constatase încălcarea codului deontologic de către judecătorul Norel Popescu atunci când a afirmat despre jurnalista Ondine Gherguț de la România Liberă că este „maidanez…în căutare de stăpân”.

Jurnalista Ondine Gherguț este unul dintre cei mai integri ziariști români iar folosirea la adresa ei a unui asemenea limbaj este de neacceptat cum de altfel a decis chiar și Inspecția Judiciară.

Prin respingerea raportului Inspecției Judiciare, CSM de fapt a dat liber la folosirea limbajului insultător la adresa jurnaliștilor, chiar dacă acei jurnaliști informează corect publicul. Despre  dezvăluirile jurnalistei Ondine Gherguț legate de judecătorul Norel Popescu chiar Plenul CSM a considerat că ele au reflectat adevărul, jurnalista respectându-și menirea de „câine de pază al societății”.

Ziarul România liberă face cronologia evenimentelor:

„Judecătorul Norel Popescu, membru CSM, a făcut afirmația în public, într-o ședință a plenului CSM transmisă în direct, online, în contextul în care membrii Consiliului au ADMIS un alt raport al Inspecției Judiciare, în care se susținea că jurnalista Ondine Gherguț și-a făcut datoria corect, „de câine de pază al societății”.

În susținerea obiecțiunilor sale față de concluziile Inspecției Judiciare, judecătorul Norel Popescu a cerut să se restituie raportul pentru refacerea în favoarea sa deoarece  „doamna inspector ( de la Inspecția Judiciară -n.n)  vorbește de câinele de pază al democrației. Doamna inspector trebuie să analizeze situația de fapt și să constate că între câinii de pază ai democrației se află și maidanezi care stau pe burtă, maidanezi care stau pe burtă și își caută stăpân, stăpân care e mânat de nu știu ce interese, dar în nici un caz de bune intenții”.

Plenul CSM nu a ținut cont de solicitarea judecătorului Norel Popescu și, prin vot majoritar,  și-a însușit raportul Inspecției Judiciare în care se demonstra că jurnalista NU a greșit și NU i-a încălcat independența magistratului.

Era vorba de o serie de articole în care jurnalista Ondine Gherguț a dezvăluit, între altele, faptul că judecătorul Norel Popescu a fost ales în CSM cu ajutorul unui autocar pus la dispoziție de președintele PSD Orșova. Dacă judecătorii-alegători din acea circumscripție nu ar fi fost duși cu autocarul, cel mai probabil puțini ar fi fost cei care s-ar fi deplasat din Mehedinți la Curtea de Apel Craiova, unde era secția de votare. Dacă nu ar fi existat cvorum,  voturile pentru Norel Popescu nu ar mai fi existat. Diferența dintre Norel Popescu și următorul clasat, judecătorul Dumitru Popoiag de la Dâmbovița,  a fost de doar 13 voturi, a susținut jurnalista.

După publicarea dezvăluirilor, judecătorul Norel Popescu a cerut să i se apere independența. Inspecția Judiciară a constatat că jurnalista Ondine Gherguț NU i-a încălcat independența, iar Plenul CSM (de 19 membri) a admis concluziile Inspecției Judiciare.” integral în ziarul România liberă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.