DISTRIBUIȚI

Controversata politiciană de la PMP, Negrilă Corina Daniela, fostă șefă a organizației de femei a PDL Sectorul 4, a escrocat Casa de Sănătate a Municipiului București cu 300.000 de EURO după cum a constatat un control al instituției în urmă cu câțiva ani (Detalii AICI). Fostă proprietară a două farmacii, Negrilă și-a pierdut vila din București la cererea creditorilor cărora le datora sume uriașe de bani după cum rezultă din publicația de vânzare silită la licitație publică de către executorii judecătorești din anul 2015.
Eliminată pentru problemele sale cu legea de pe listele de candidați ai PMP de Monica Macovei, anul 2019 o găsește pe Negrilă săracă lipită și cu venituri totale, conform declarației de avere din anul 2020, de 1720 de lei pentru tot anul respectiv. Odată cu căderea PSD-ului condus de Dăncilă și instalarea premierului Ludovic Orban la Palatul Victoria cu ajutorul PMP, Negrilă primește și ea un os politic de ros în funcția de consilier la Institutul Național de Sănătate Publică.
În anul 2020 candidează fără succes din partea PMP la Camera Deputaților, apărând pe lista depusă la Tribunalul București că ar fi farmacistă, iar un an mai târziu este numită politic, fără concurs, de data asta susținând că e juristă cu diplomă de la Titu Maiorescu, manager la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionalã O.R.L. „Prof. Dr.D.Hociotã”, cunoscut ca Spitalul ORL Panduri.

Surse din spital ne-au declarat sub protecția anonimatului că imediat ce a fost instalată în funcție, managera Negrilă și-a angajat concubinul la institut ca auditor, fără ca acesta să vină la program, și a început războiul cu medicii și cu personalul TESA din spital. Rând pe rând, angajați de la RUNOS, statistică, achiziții, registratură, administrativ și contabilitate au plecat din spital, unii chiar strigând la plecare: „nu fac pușcărie pentru asta”, după cum ne-au relatat surse din spital.

Ultima operă a juristei e să împartă ORL-iștii pe specialități

În cursul lunii noiembrie, un avertizor de integritate din Institutul Hociotă ne-a contactat și ne-a anunțat că managera Negrilă și profesorul din UMF-CD Viorel Zainea au decis ca medicii din institut să nu mai trateze orice afecțiune din sfera ORL, ci să trateze numai anumite segmente. Împărțirea ar fi făcut-o fără vreun criteriu chiar managera. Doar 7 medici din cei 28 de ORL-iști au voie să trateze/opereze „orice” și desigur domnul profesor Zainea, în vârstă de 68 de ani.

Am încercat să aflăm ce a stat la baza acestei decizii manageriale surprinzătoare de a limita carierele medicilor, specializându-i forțat pe unii pe urechi, pe unii pe tumori, pe unii pe vertij etc. Totodată am întrebat-o pe controversata manageră dacă trebuie „să înțelegem că cei care au voie să trateze/opereze „orice” sunt, în opinia dvs., cei mai buni medici din Institut?”. Solicitarea noastră a fost înregistrată la institut sub nr. 18.101/24.11.2022.

În loc să-și prezinte punctul de vedere, managera, după cum ne-au relatat sursele noastre, a făcut în plină criză de nervi o ședință cu personalul medical și țipând, i-a anunțat că va demara o anchetă pentru a afla cine a furnizat documentul la ziarul CURENTUL. Totodată i-a amenințat pe medici că cine vorbește cu presa va fi concediat. Sărăcuța de ea nu știe că avertizorii de integritate sunt protejați de lege și încălcarea dreptului la avertizare și protecție de către conducătorul unității reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu.

Cum medicii sunt mult mai deștepți decât ea, nu s-au speriat și mai multe cadre medicale ne-au contactat pentru a ne explica ce se întâmplă în institut. Aceștia ne-au spus că odată cu explozia internetului, baronii diferitelor specialități chirurgicale din UMF-istan care în urmă cu 10-15 ani erau zei în sălile de operații grație experienței acumulate, acum rămân în urma medicilor mai tineri decât ei care urmăresc filme cu diverse tehnici moderne internaționale și le aplică întocmai pe pacienții români, obținând rezultate spectaculoase.

„Sunt situații în care vine un pacient cu probleme ce necesită anumite manevre și vezi câte un rezident care a urmărit câteva „tutoriale” online că știe deja ce voiai tu să-i explici”, ne-a spus unul dintre medici.

„Noi suntem medici pregătiți în specialitatea ORL, nu în specialitatea „urechi” sau „vertij”. Nu suntem medici de tumori și medici de orice. Este o inițiativă de-a dreptul prostească. Dacă eu consult un pacient cu simptome din noua specialitate dată de Negrilă dar văd că pacientul are o afecțiune din alt segment trebuie să caut pe listă să văd cui i-a dat voie ea să-l trateze? E o nebunie!. Toți suntem medici de aceeași specialitate. Nu-mi pot  interzice nici Negrilă, nici Zainea să profesez”, ne-a spus un altul.

„Chiar profesorul Zainea ne-a examinat la examenul de specialitate unde am obținut specialitatea ORL. Acum o pune pe manageră să ne anuleze competențele?” s-a întrebat alt medic.

„La „Hociotă” nu mișcă nimeni în front fără avizul profesorului din UMF Viorel Zainea, așa că e de la sine înțeles cine a susținut numirea acestei individe, care acum îi face jocul”, ne-a declarat un alt doctor.

Presa a relatat cu lux de amănunte cum baronii din UMF-istan conduc sistemul sanitar, iar ziarul CURENTUL a dezvăluit cum rectorul UMF Viorel Jinga, el însuși aflat ilegal în funcție, încalcă legea din orice poziție, bucurându-se de protecția autorităților. Așadar situația de la „Hociotă” nu e decât o altă dovadă că UMF-istan e un stat în statul român, iar sistemul sanitar e împărăția baronilor UMF în care supuși le sunt deopotrivă pacienții și personalul medical din subordine.

18 COMENTARII

 1. Ce scrieți e doar foarte puțin din ceea ce se întâmplă la ifacf orl. A decimat tot personalul. Tot personalul nemedical a fost forțat să își dea demisia, iar personalul medical e un butoi de pulbere, gata să explodeze. Această manageră a adus numai pile și oameni total nepregătiți, unii dintre ei fiind angajați doar pe hârtie, încasând salarii fără să știe unde se află spitalul. Se sifonează o grămadă de bani, iar dacă veți aprofunda cercetarea jurnalistică, veți fi uimiți de ceea ce face această manageră.

 2. Ee, o sa plece și medicii. Inainte de a exploda. Doar cei care nu ling preșul managerei. Doar cei la care tipa concubinul stapanitor Stai bă aici și fă ce iti spun eu, Tu sti bă cine sunt eu? El concubin si tot el auditor (de audi adică), el bărbatu. Saracu si nu au mai găsit dosarul lui de mare angajat la prăvălia ei. Si au dat afara fetele de la runos.
  Noi nu ne facem treaba noastră ca tre sa facem foi la fisier. Acum ne baga în curs. Si mai facem foi pana le vom plăti din banii nostrii, că de, din …motive. Ca medicamentele din farmacie cand era menegera farmacista spitalului orl adică tot în spitalul ăsta.
  Poate de asta umbla după semnături prin spital sefele de la 2. Colombinele joaca bine și la direcție și la popor, dar ce ascund ele..win win.
  Sefa de la achizitii o bleastama zilnic pe managera si ameninta ca dacă vorbeste ea la DNA ii baga pe toți la mititica. Pufi draga, bagi în marturie si ca esti complice in contracte si ca ai lucrat la negru în spital ?
  Lifturile cad, caloriferele noi explodează, pacientii stau în frig. Ce vina are, bre, managera, zău asa, aici chiar nu e vina ei. Ce e ea calorifer sa tina cald la unii?
  Si asa devine omul patron de spital ca stăpânii nostrii cu protecția de care se lauda în spital ca o are de la Rafila. Nu cred ca Rafila stie ca e pomenit, poate doar dacă îl ia cu sughit

  E o poveste despre o secretara si un sofer (asa scrie în paginile date de anumite asistente sefe la semnat). Negrila gura de aur. Vorbele ei ca în basme se transforma în praf de stele aurite care se depun pe sarcinile noastre. Noi nu contam facem tot, ne muta de colo dincolo cum a învățat prin orebro.
  Tot as vrea s o vad si în alt costum, dacă tot vine zilnic peste noi. Acum zice lumea ca își permite si haine noi si ca nu ne mai păcălește ca e saraca. Ca nu mai e. Doar e sefa la ciohota lor.
  Iar va face sedinta cu amenințări. Iar va urla la noi. Cine a zis cine a dat în presa cine vorbește zboară.
  Începe cursul nostru cum sa facem foi de internare. O fi completat în fisele de post ca ne face si registratori
  La bulivar birjar
  La bulivar

 3. Ziarelor, noi avem curs sa invatam sa facem pe registratori. Dar suntem asistente. Nu e treaba noastră sa facem foi de internare prin rotație. Nu muncim pt Negrila și concubin. Chiar nu vede nimeni ce e aici?? Se lauda cu Rafila, și ne închide gura

  Cine va plăti foile nevalidate ministerule ca ea o sa ne pună sa plătim ca atunci când ținea farmacia ca nu mai avea nici farmacist. Apoi urla ca am furat noi medicamente. Noi??? Sa se ducă tanti asta de unde a venit ca distruge spitalul. Semnam și noi materialul care circula la doctori.

 4. Chiar nu vede nimeni ce in spitalul asta?Pe doctori ii pune sa faca numai anumite interventii,au hotarat ei,personalul nemedical a fugit,nu mai e nimeni.Pune asistentele sefe sa faca pe registratoarele,concubinul tipa la lume,lifturile cad,mesele de operatii cad,calorifelele explodeaza…spitalul asta e luat, pe persoana fizica, de Negrila?Stati linistiti ca nu patim nimic,asa ne imbarbateaza…..Cat sa mai stam?

 5. Canișata ( așa cum îî spun la cafea supusele ei) e și doctorand la UMF CAROL DAVILA. nebido-ro vs. nebido-swe? jurist și doctor în medicină…să mori de râs.

   • Și care sunt adevărate? Alea în care declara că nu are niciun depozit și e săracă lipită, sau aia în care declară că are o grămadă de conturi în Suedia. Bine, este o declarație rectificativă, adică și-a adus aminte că are o grămadă de bani, doar că ea trebuie depusă în maxim 40 de zile, nu după 3 ani. Caz clar de fals în declarații….dar……. verificăm.

 6. A mai explodat in presa zilele trecute si achizitia meselor care arunca in cap pacientii. totul este invaluit in mister „minister”. pacat ca nu se intervine. se joaca cu viata pacientilor. este o intreaga caracatita construita in jurul „juristei”.

 7. Caracatita este mare si interesul este sa distruga spitalul.Ceva este putred in aceasta poveste.DE CE PANA ACUM NU A LUAT NIMENi NICIO MASURA???De ce a durat 1 an de zile pana sa se revolte medicii???Haideti sa nu fim naivi…are complici destui in spital in afara de PROf.ZaInea.Complici cumparati cu bani
  multi.

 8. Corect spus. Sunt intr-adevar cel putin 2 medici ( eu as zice 3 ) pe sectia 2, care deranjeaza foarte mult. Nu tac, nu dau cu saru’mana si nu asculta zicerile stapanilor. Cinste lor !
  Altfel, fostul director medical, sarac lipit ( dar cu afaceri la RIA CLINIC ) s-a retras putinel ca sa-i faca loc si soaței….. Vrea sa aiba si ea colegi…..in Hociota…. Deh….
  Si sa faca si ordine printre recalcitranti….. El, director medical 9 ani, fara concurs, doar numit pe pile, asta stie sa faca si asta face. Tine de scaun cu ghearele. Nu conteaza care scaun, scaun sa fie !
  Si daca menajera are familionul angajat ( auditorul, de audi ), el sa fie mai prejos….. ?
  Dar, pe margine, se incalzeste ( face joc de glezne ) militarul pensionar. Se vrea si el manager….. Acum e in faza in care face pe sfatuitorul….. Vedem ce se mai intampla….. Vai de noi ! Asta chiar blestem pe spital.
  Poate termina si domnii de la redactie verificarile ( tot verifica de vreo 2 luni ) si sunt interesati cu adevarat de multele si gravele ilegalitati. Poate se trezeste si Rafila….. Poate si domnii de la DNA…….

  • V-am răspuns: are declarațiile de avere depuse. Dacă s-au depus cu întârziere, trebuia sesizată ANI în termen de 6 luni să o amendeze. Ce ați dori să mai verificăm noi?

Comments are closed.