Home Politic Moțiune contra ministrului Lucian Bode

Moțiune contra ministrului Lucian Bode

DISTRIBUIŢI

USR depune moţiune contra ministrului Lucian Bode şi îl cheamă în Parlament pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după eşecul aderării României la Schengen

USR depune astăzi, alături de Forţa Dreptei, o moţiune simplă contra ministrului de Interne, Lucian Bode, şi îl cheamă în Parlament pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, pentru a da explicaţii în urma respingerii aderării României la Schengen.

„Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Am spus de acum o lună că pune în pericol intrarea în Schengen, iată că s-a concretizat exact ceea ce am spus. Pentru acest eşec major al politicii externe româneşti trebuie să existe asumare şi responsabil. Bineînţeles, responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe a României, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care nu are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii, ci postează mesaje pe Facebook,” a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, va fi de asemenea chemat în Parlament pentru a da explicaţii.

„Am depus şi o cerere de chemare în Parlament a ministrului Aurescu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest caz. Vorbim de un eşec colosal, e absolut ruşinos ce se întâmplă, e probabil cel mai mare eşec al diplomaţiei româneşti din ultimii 20 de ani”, a precizat Cătălin Drulă.

Partidul austriac NEOS, din aceeaşi familie europeană cu USR, a susţinut aderarea României la Schengen şi va introduce o moţiune pe această temă în Parlamentul de la Viena, încercând astfel să respingă veto-ul Guvernului austriac împotriva aderării României la Schengen.

„Partidul care face parte din grupul USR, din grupul Renew şi ALDE, NEOS, partid parlamentar în Austria, a susţinut foarte clar aderarea României, a adresat un mesaj de susţinere şi de critică a cancelarului Nehammer. Acum vă anunţ în premieră că va cere un vot în Parlamentul austriac, în Comisia de politică externă, pe această temă”, a mai afirmat Cătălin Drulă, precizând că dacă partidele din familia PSD şi PNL ar fi făcut demersuri similare, ar fi forţat astfel un vot în Parlamentul austriac care ar fi făcut posibilă aderarea României la Schengen.

Reprezentanţii NEOS au transmis că votul partidului popular austriac împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen este un atac la adresa libertăţilor cetăţenilor europeni:

„Prin veto-ul său de neînţeles împotriva integrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, partidul popular nu numai că a redus de unul singur libertăţile cetăţenilor UE şi a provocat critici dure la nivel naţional şi internaţional, dar politicile populiste ale cancelarului Nehammer reprezintă, de asemenea, o ameninţare masivă la adresa economiei Austriei. Restrângerea liberei circulaţii a persoanelor, în loc să o sprijini în cadrul unui spaţiu Schengen comun, în condiţiile în care mâna de lucru lipseşte, este o măsură extrem de populistă, mărginită şi iresponsabilă,” au transmis reprezentanţii NEOS.

2 ARII

  1. PENTRU A MAI SALVA CE SE POATE DIN ROMANIA E URGENTA NEVOIE DE ALEGERI ANTICIPATE SI APLICAREA RETETEI DIN Corea de Sud din perioada anilor ’90 sau a RETETEI APLICATE DE Margaret TECHER…….

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.