Home Actualitate Denunțătoarea Ana Maria Pătru a turnat de 6 ori la DNA, din...

Denunțătoarea Ana Maria Pătru a turnat de 6 ori la DNA, din arest dar și din libertate

DISTRIBUIŢI

Când era șefă la Autoritatea Electorală Permanentă, Ana Maria Pătru a cerut personal 1.000.000 de EURO de la o companie de software pentru a-i rezolva o problemă la una din instituțiile statului, spunând că banii sunt pentru președintele instituției. Arestată la cererea DNA și pentru a scăpa de acuzația de trafic de influență, Pătru l-a denunțat pe președintele respectivei instituții depunând și din arest, și din libertate, șase denunțuri amănunțite împotriva sa. Procurorii au percheziționat locuința demnitarului, biroul și au verificat conturile acestuia și ale familie sale extinse însă nu au găsit nimic suspect. Procurorii DNA au constatat că Pătru păstrase banii pentru ea, îi spălase denunțurile împotriva demnitarului fiind mincinoase.

Ana Maria Pătru nu a fost de acord NICIODATĂ să fie supusă testării poligraf spre deosebire de ceilalți martori ai investigației ce au acceptat și au trecut proba testului poligraf. Poligraful a confirmat că Ana Maria Pătru a cerut în numele Președintelui Concurenței și a primit cei 600.000 pretinzând că își va exercita influența pentru clarificarea dosarului.

Primul denunț

În data de 05.12.2016, la sediul DNA Ploiești, Ana Maria Patru arestată preventiv va scrie primul denunț contra Președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Potrivit acestui prim denunț  formulat de Pătru Ana Maria, prietena sa şi fondatoarea SC SIVECO ROMÂNIA SA, Irina Socol, „a vizitat-o pe inculpată la domiciliu, ocazie cu care i-a relatat despre solicitarea primită de la Consiliul Concurenţei în legătură cu investigaţia ce se preconiza a fi demarată de autoritate împotriva mai multor companii, printre care şi SC SIVECO ROMÂNIA SA.

În aceste împrejurări, Pătru Ana Maria se ofera  să relaţioneze cu Chiriţoiu Bogdan, ştiind că este prietenă cu acesta, pentru a-i explica situaţia de fapt, lucru care s-a şi întâmplat, potrivit celor arătate în denunţ. Întâlnirea dintre Pătru Ana Maria şi Chiriţoiu Bogdan Marius, în cadrul căreia aceasta i-ar fi explicat preşedintelui Consiliului Concurenţei situaţia de fapt prezentată de Irina Socol, ar fi avut loc într-un restaurant din capitală. La finalul aceleiaşi întâlniri, a susţinut Pătru Ana Maria, aceasta i-a remis preşedintelui Consiliului Concurenţei o geantă marca Montblanc „care avea înăuntru o sumă” şi un stilou, aceeaşi marcă precizată, geantă pe care inculpata o primise anterior, în aceeaşi zi, de la Socol Irina. Inculpata nu a negat, în denunţul formulat, existenţa vreunei sume de bani în geanta pe care a susţinut că i-a înmânat-o preşedintelui Consiliului Concurenţei, precizând însă că „nu reţin la acest moment ce sumă de bani era în geantă”.

Potrivit acestui prim denunţ, după un timp, inculpata s-ar fi întâlnit din nou cu Chiriţoiu Bogdan Marius la restaurantul „Izoleta” unde au luat cina şi au discutat despre obiectul investigaţiei, acesta precizându-i că faptele nu ar fi aşa de grave. A susţinut inculpata că, la ieşirea din restaurant, i-ar fi înmânat lui Chiriţoiu Bogdan Marius „un plic mare cu bani din partea Irinei Socol”, în care se afla cel puţin suma de 100.000 euro.

Ulterior, după ce Irina Socol a fost arestată, inculpata a susţinut că s-a mai întâlnit cu Bogdan Chiriţoiu care i-ar fi comunicat că îi este teamă de această investigaţie întrucât subordonaţii i-ar fi semnalat reale probleme şi, să mai poată stagna ancheta până ce Socol Irina îşi va rezolva problemele, va trebui să extindă investigaţia, în sensul solicitării şi altor documente.

Potrivit celor arătate în denunţ, în vara anului 2016, inculpata ar fi avut o întâlnire cu Chiriţoiu Bogdan Marius care i-ar fi comunicat că, „în cazul Siveco” sunt posibile două variante şi anume: aplicarea unei sancţiuni, în cazul recunoaşterii vinovăţiei, sau, în caz contrar, sesizarea organelor de urmărire penală.

La data de 14.02.2017 Pătru Ana Maria face al doilea denunț:

„La întrebarea organelor de urmărire penală dacă Chiriţoiu Bogdan a acceptat oferta Irinei Socol de a-i da 300.000-500.000 euro în situaţia rezolvării favorabile a investigaţiei efectuată de Consiliului Concurenţei – ofertă ce a fost transmisă prin intermediul meu, aşa cum am precizat în denunţ, arăt că:

Chiriţoiu Bogdan nici nu a acceptat dar nici nu a respins oferta, precizând că vom vedea atunci când se va finaliza controlul.

La întrebarea organelor de urmărire penală dacă am văzut personal vreo sumă de bani în geanta pe care i-am remis-o lui Chiriţoiu Bogdan de la Irina Socol, arăt că:

Nu am desfăcut geanta respectivă care era introdusă într-o cutie din carton, iar cutia era la rândul său într-un sac pe care era scris Mont Blanc. Stiloul a fost ambalat separat într-o cutiuţă. Aşadar nu cunosc ce sumă de bani era în geanta respectivă. Îmi amintesc că în momentul în care am primit geanta de la Socol Irina, din ambalajul acesteia a căzut un certificat de garanţie pe care Irina Socol l-a reintrodus în ambalaj. Am întrebat-o pe Irina Socol dacă în geantă este ceva şi ea a răspuns afirmativ dând din cap. Deoarece stiloul mi l-a dat separat, nefiind pus în geantă, am bănuit că în geantă este o sumă de bani.

La întrebarea organelor de urmărire penală dacă am văzut suma de bani pe care i-am remis-o lui Chiriţoiu Bogdan la o a doua întâlnire pe care am avut-o cu acesta şi la care am făcut referire în denunţ, respectiv suma de cel puţin 100.000 euro, arăt că:

Nici în acest caz nu am văzut banii, însă la o discuţie ulterioară pe care am purtat-o cu Chiriţoiu Bogdan în cursul anului 2015 l-am întrebat de ce a acceptat să ia bani de la Irina Socol dacă nu a rezolvat problema într-un fel sau altul după atâta timp. Chiriţoiu Bogdan mi-a spus „lasă că vedem noi”.

Precizez că despre suma de 100.000 euro la care am făcut referire în denunţ, ştiu de la Irina Socol.

De asemenea precizez că acestea au fost singurele sume de bani pe care le-am primit de Irina Socol pentru a i le înmâna lui Chiriţoiu Bogdan şi acesta nu a pretins prin intermediul meu vreo sumă de bani Irinei Socol”, a scris Pătru.

Al treilea  denunț, din 11.05.2017:

„Am fost contactată la domiciliu din str. Zăgazului de doamna Irina Socol la câteva zile după ce aceasta a primit o înștiințare, nu pot preciza de unde, că un raport al Curții de Conturi a fost înaintat Consiliului Concurenței, pentru verificare.

Cu acea ocazie, Socol Irina mi-a spus că cei de la Curtea de Conturi în mod greșit au constatat nereguli care ar fi trebuit investigate de Consiliul Concurenței, solicitându-mi să-i explic lui Bogdan Chirițoiu situația de fapt povestită de ea.

La acel moment Irina Socol nu mi-a spus că ar oferi vreo sumă de bani pentru rezolvarea situației sale ci doar dorește o investigație corectă. Rețin că la întâlnirea pe care am avut-o cu Irina Socol, aceasta mi-a înmânat și un înscris tehnoredactat în care prezenta situația de fapt din punctul de vedere al SC SIVECO SA. Tot la acea întâlnire, Irina Socol, cunoscând faptul că lui Bogdan Chirițoiu îi plac obiectele Mont Blanc, m-a întrebat dacă îi poate oferi acestuia o servietă cadou, iar eu i-am răspuns să procedeze cum dorește.

Din câte îmi amintesc în perioada imediat următoare m-am întâlnit cu Bogdan Chirițoiu la restaurantul Izoleta din parcul Herăstrău, căruia i-am înmânat înscrisul primit de Socol Irina. Din discuțiile pe care le-am purtat cu acesta am dedus că nu cunoștea foarte multe în legătură cu acea investigație și mi-a promis că o să vadă despre ce este vorba.

După aproximativ 2 săptămâni de la întâlnirea pe care am avut-o cu Chirițoiu Bogdan, Irina Socol m-a vizitat din nou la domiciliu, ocazie cu care mi-a adus cadoul pentru Bogdan Chirițoiu, așa cum am arătat în declarațiile anterioare.

În aceeași zi, în timp ce mă deplasam spre Guvern cu mașina de serviciu condusă de NICOLAE NEGRILĂ din cadrul A.E.P., m-am întâlnit cu Bogdan Chirițoiu care se deplasa cu o mașină condusă de un șofer, într-o intersecție din proximitatea clădirii Guvernului. Precizez că această întâlnire am stabilit-o cu Bogdan Chirițoiu prin telefon.

Am coborât din mașină și i-am lăsat cadoul, spunându-i ”Ai primit un cadou de la Irina Socol”. Acesta a acceptat cadoul fără să aibă altă reacție.

Din câte îmi amintesc, după momentul în care au fost ridicate de la sediul SIVECO datele informatice de către cei de la Consiliul Concurenței, Irina Socol a venit din nou în domiciliul meu și mi-a adus un plic sigilat, în interiorul căruia am dedus, în mod logic, că erau bani și m-a rugat să i-l dau lui Bogdan Chirițoiu. Am fost de acord și i-am înmânat acești bani în seara aceleiași zile, când m-am întâlnit cu Bogdan Chirițoiu la restaurantul Izoleta. Plicul cu bani i l-am remis acestuia după ieșirea din restaurant.

Mai precizez că, la sfârșitul anului 2015 sau începutul anului 2016, a venit la mine la birou un domn CIUCĂ – angajat la S.C. SIVECO, care mi-a adus o coală format A4 tehnoredactată, de la Irina Socol, în cuprinsul căreia aceasta mă ruga să mă întâlnesc cu PETRONELA – prietena noastră comună și angajată a S.C. SIVECO, pentru a-mi explica stadiul investigației la Consiliul Concurenței.

Am fost de acord cu această rugăminte și m-am întâlnit cu Petronela, care mi-a spus că nu s-a rezolvat nimic la Consiliul Concurenței și că are informații că ar putea să primească amendă.

Ulterior, dar nu pot preciza la ce interval de timp, m-am întâlnit cu Bogdan Chirițoiu și mi-a relatat ceea ce am declarat anterior, respectiv faptul că investigația a fost extinsă în sensul că va solicita și alte documente pentru lămurirea situației. Tot în cadrul acestei discuții i-am reproșat lui Bogdan Chirițoiu de ce nu a rezolvat situația într-un fel sau altul dacă a luat ”ceva” de la Irina Socol, iar el mi-a răspuns ”Lasă, că vedem noi”, după cum am relatat în declarația anterioară.

Precizez și faptul că, de la prietena mea Petronela am aflat că FLORIN ILIA – angajat în cadrul SIVECO nu este de acord cu recunoașterea vinovăției în cadrul investigației derulată la Consiliul Concurenței, recunoaștere în baza căreia ar fi beneficiat de o diminuare a sancțiunii, întrucât considera că SIVECO nu a încălcat legea.

Arăt că nu m-am întâlnit cu Bogdan Chirițoiu de la momentul depunerii denunțului și până în prezent și impresia mea este că acesta mă evită”.

Al patrulea denunț, din 19.05.2017:

La întrebarea organelor de urmărire penală dacă sunt de acord să efectuez testul de detectare a comportamentului simulat în legătură cu aspectele denunţate, arăt că, solicit un termen de gândire pentru a da un răspuns în acest sens, întrucât starea mea emoţională de la acest moment nu îmi permite efectuarea testului. Nu pot preciza termenul până la care voi da răspunsul.

În completarea declaraţiilor anterioare aş dori să se mai consemneze faptul că mi-am amintit că în anul 2013, atunci când doamna Socol a adus geanta Montblanc, a venit la mine în strada Zăgazului, la locuinţa mea, cu un autoturism condus personal de ea şi tot aceasta a fost cea care m-a şi dus în apropierea Guvernului pentru a mă întâlni cu Chiriţoiu Bogdan.

Eu m-am întâlnit cu Chiriţoiu Bogdan pe strada Paris după ce acesta a ieşit din curtea guvernului. Eu ştiu că anterior îmi luasem la revedere de la Irina Socol şi apreciez că aceasta ar fi observat momentul în care m-am întâlnit cu Chiriţoiu Bogdan.

Având în vedere că este mărturia mea vreau să se consemneze că la momentul formulării denunţului din data de 05.12.2016, moment în care mă aflam cu domnul avocat Bulai, doamna avocat Angelica Enache şi Irina Socol, acestea „mi-au impus” să declar că sumele pe care le-ar fi pretins Bogdan Chiriţoiu ar fi mult mai mari, lucru cu care eu nu am fost de acord, formulând un denunţ în cuprinsul căruia am arătat adevărul.

Mai precizez că am întrebat-o la acel moment pe Irina Socol de ce a formulat un denunţ în care a indicat că Bogdan Chiriţoiu a pretins o sumă aşa de mare şi am întrebat-o dacă are să justifice într-un fel sau altul banii aceia, iar Irina Socol mi-a spus că denunţul nu ar fi credibil pentru sume mai mici şi că aşa a formulat denuţul avocata Angelica Enache”.

Al 5 lea denunț :

La data de 16.06.2017, la solicitarea expresă a acesteia, Pătru Ana Maria a fost audiată din nou în cauză ocazie cu care a declarat:

„Conform solicitării mele adresată organelor de urmărire penală la data de 15.06.2017, în legătură cu obiectul cauzei, pe care îl cunosc, doresc să mai fac următoarele precizări:

Precizez că menţin denunţul şi declaraţiile date anterior care corespund adevărului.

Arăt că nu cunosc care a fost anul demarării investigaţiei, 2012 sau 2013, dar ce îmi aduc aminte cu certitudine este că i-am dus geanta, din partea doamnei Irina Socol, lui Chiriţoiu Bogdan Marius şi i-am spus că este cadou din partea reprezentantei SC SIVECO ROMÂNIA SA, după ce agentul economic precizat primise de la Consiliul Concurenţei înştiinţarea de demarare a investigaţiei. Ştiu că acela a fost momentul când Irina Socol a venit la mine cu respectiva geantă şi împreună ne-am deplasat la  rondul din apropierea Guvernului, din zona străzii Paris.

Întâlnirea cu Chiriţoiu Bogdan Marius am stabilit-o telefonic, prin mesaj sau printr-o convorbire, nu mai reţin cu exactitate şi întrucât acesta era foarte grăbit, i-am lăsat geanta şi i-am spus că este un cadou de la Socol Irina. Menţionez că acesta se afla în maşina condusă de unul din cei doi şoferi, pe care ştiu că îi avea domnul Chiriţoiu Bogdan Marius la vremea respectivă. Autoturismul este posibil să fi fost un Opel negru, dar nu pot să-mi amintesc cu certitudine.

Nu cunosc dacă domnul Chiriţoiu Bogdan Marius a intervenit sau nu în favoarea doamnei Socol Irina, întâlnirile au avut loc între mine şi el şi nu ştiu cât durează o investigaţie. Alte aspecte nu mai am de adăugat”. a spus Pătru

La data de 29.06.2017 Pătru Ana Maria, face al 6-lea denunț:

La întrebarea organelor de urmărire penală dacă cunosc ceva sau am purtat discuţii cu numitul Chiriţoiu Bogdan Marius în legătură cu modul de investire a sumelor de bani primite de la Socol Irina în împrejurările arătate în denunţ şi în declaraţiile anterioare arăt că, nu am discutat niciodată cu domnul Chiriţoiu această problemă. De asemenea, arăt că nu cunosc modalitatea în care a folosit domnul Chiriţoiu presupuşii bani pe care doamna Socol a spus că i-a dat prin intermediul meu. Menţin afirmaţiile anterioare referitoare la faptul că am purtat o discuţie cu Bogdan Chiriţoiu în cadrul căreia i-am spus că am înţeles că a primit bani de la Irina Socol şi că nu are o concluzie a investigaţiei, situaţie în care, fără a face vreo remarcă cu privire la bani, Bogdan Chiriţoiu a precizat că situaţia nu este aşa de clară cum a expus-o doamna Socol şi că ar fi ceva probleme cu firmele supuse investigaţiei.

Arăt încă o dată că menţin denunţul şi declaraţiile ulterioare cu precizarea că vreau să subliniez încă o dată faptul că eu nu am văzut banii nici în geantă şi nici în plic şi am făcut referire la sume de bani deoarece aşa îmi spusese Irina Socol.”, a conchis Pătru.

 

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.