Home Dezvăluiri Director de SGA minte de îngheață Apele Române. Pentru PSD

Director de SGA minte de îngheață Apele Române. Pentru PSD

DISTRIBUIŢI

Consilierul local PSD, Cristian Bratanovici ocupă și funcția de director al Sistemului de Gospodărire al Apelor Mureș, calitate în care a folosit ilegal mașina instituției, o dubă cu numărul MS-43-DAM pentru a căra în Piața Trandafirilor unde se află sediul PSD, 4 mese, spune el, afișe electorale, spune un mureșean care l-a surprins într-o fotografie. După ce am publicat fotografia incriminatoare, Bratanovici a încercat să se acopere de acte dar nu i-a ieșit. Mai mult l-a și mințit pe Directorul General al ANAR. Cât de meschin să fii, când știi că în campania electorală toată lumea e cu ochii pe folosirea ilegală a bunurilor instituțiilor în favoarea partidelor și tu să nu scoți 15-20 de lei din buzunar să plătești un taxi furgonetă pentru o distanță de 3 km. Dar probabil că asta e practica la SGA Mureș și această cursă surprinsă fotografic e doar ghinionul pesedistului prins asupra faptei. Așadar Bratanovici a încercat să se acopere scriind o cerere de închiriere a mașinii respective dar pentru că nu mai putea să ia număr retroactiv de la ABA Mureș unde ar fi trebuit să o depună pentru aprobare, a depus-o la registratura SGA. Dacă și-o aproba singur, comitea infracțiunea de conflict de interese așa că l-a pus pe un subaltern de-al său să o aprobe deși nu avea atribuții în acest sens. Cum probabil persoana de la financiar a refuzat să factureze fără un contract legal încheiat cu ABA Mureș iar Bratanovici nu-și putea factura singur, l-a mințit pe Bărbieru că există factură și chitanță pentru două zile. Acesta, credul, ne-a transmis în scris că factura și chitanța sunt emise. Cum pe cerere se aprobase facturarea după semnarea CCM a doar 3 l de motorină ni s-a părut ceva ciudat și am continuat investigația, aflând că la ABA Mureș nu s-a depus vreo cerere de închirere și prin urmare nici nu s-a emis vreo factură.

În această seară am primit și o adresă de la ANAR care a confirmat bănuielile noastre de ieri: Bratanovici ne-a mințit când ne-a spus că totul e legal dar, mai grav este că l-a mințit pe șeful său care ar trebui să dispună imediat, cel puțin o cercetare disciplinară.
Iată ce ne-a anunțat ANAR:

„În urma informațiilor apărute în ziarul Curentul, directorul general al ANAR, domnul Nicolae Bărbieru a dispus efectuarea unor verificări amănunțite la Administrația Bazinală de Apă Mureș/Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș și a solicitat respectarea expresă a legii. Administrația Bazinală de Apă Mureș nu a primit nicio solicitare de închiriere mijloace de transport și nici nu a aprobat/facturat, în luna decembrie a.c., o asemneea solicitare. În contextul apariției articolului „Mașinile de la Apele Române sunt folosite ilegal în campania electorală pentru PSD”, în adresa transmisă către dumneavoastră, în cursul zilei de ieri, afirmam că: există acte doveditoare în acest sens – factură și chitanță, afirmație ce venea în contextul unei comunicări verbale. Ulterior s-a constatat, atât în urma documentelor puse la dispoziție, cât și a punctului de vedere transmis de ABA Mureș, că există cerere de închiriere direcționată către Atelierul Mecanic și foi de parcurs, dar fără a fi emisă factura, respectiv chitanța.”

Din practica șefilor ANAR vă spunem ce se va întâmpla: timp de cinci luni și trei săptămâni, trinomul Bărbieru, Adam, șeful de la Resurse Umane și Mihaela Gherghe, fosta secretară de la sediul central avansată șefă de birou, vor studia problema, după care vor întruni o comisie de disciplină cam peste șase luni și o săptămână ca să constate că abaterea s-a prescris. Nu mică ne-a fost mirarea ieri când Bratanovici ne-a trimis dreptul său la replică mincinos într-un e-mail care era adresat nouă, purtătorilor de cuvânt de la Mureș și București și Mihaelei Gherghe care probabil urma să tragă sforile de mușamalizare. Un lucru e sigur: oricine câștigă alegerile duminică, stânga sau dreapta, conducerea ANAR se va schimba: dacă vin la guvernare PSD și ALDE, Victor Sandu se va întoarce în funcție, procesul său de reinstalare fiind deja câștigat iar decizia e executorie, dacă rămâne Cioloș, ministerul Mediului va reveni PNL, contestata Palmer, cea fermecată de integritatea lui Bărbieru, pierzându-și funcția. Doar documentele rămân în arhive.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.